Petak, 19 Aprila, 2024
Rubrika:

Janović u novoj ulozi: Kotoranin sam i dobro znam šta znači biti predsjednik Primorca

Mlađan Janović i Primorac ponovo su u zagrljaju. Naš proslavljeni vaterpolista prije dva dana izabran je za predsjednika velikana iz “drevnog grada”, a novu avanturu u svom životu počeće nakon najtežeg perioda u istoriji Primorca

Prije dvadesetak godina jedan mladi Kotoranin prve vaterpolo korake na putu ka zvijezdama naravio je u klubu iz svog grada. Danas nakon velike karijere isti taj momak želi da svojoj prvoj ljubavi vrati nekadašnji sjaj.

Janović, Foto: Cdm.me

Mlađan Janović i Primorac ponovo su u zagrljaju. Naš proslavljeni vaterpolista prije dva dana izabran je za predsjednika velikana iz “drevnog grada”, a novu avanturu u svom životu počeće nakon najtežeg perioda u istoriji Primorca.

“Ulog je zaista veliki, jer sam iz Kotora i dobro znam šta znači biti predsjednik Primorca”, poručio je za Dnevne novine Janović. “A da li ću ovu novu ulogu kao predsjednik znati da dovedem do kraja? Mislim da hoću”.

Iako će funkcija predsjednika biti sasvim nova uloga u živitu Mlađana Janovića, prvi čovjek Primorca iza sebe ima dovoljno iskustva koje skupljao igrajući širom Evrope.

“Kao igrač sam uradio dosta i maksimalno sam ispunjen, pa mislim da će ova nova funkcija u potpunosti da mi prija. Ideje imam, igrao sam u najboljim evropskim klubovima i imao sam sreću da vidim i dosta stvari van bazena kako funkcionišu”, jasan je Janović.

“Pokušaću dosta toga da primijenim ovdje, ali moram da istaknem da kada sam došao situacija u Pri morcu nije < bila na zadovoljavajućem nivou. Imaćemo dosta posla, ali imamo i dosta vremena.”

A planovi novog predsjednika nekadašnjeg šampiona Evrope biće okrenuti, prije svega, prema talentovanim klincima iz Kotora.

“Planovi su jasni želimo da se potpuno okrenemo našem kadru i našoj djeci. Ponikao sam ovdje, dijete sam Primorca i Kotora i dobro znam da je ovdje uvijek bilo dobrih vaterpolista i suludo bi bilo da pokušavamo nešto drugo, a ne da pružimo šansu našim talentima”, nema dilemu Janović.

Nekadašnji vaterpolista Primorca, Marseja, Savone, Pro Reka, Galatasaraja, Olimpijakosa i Breše nastavio je u sličnom tonu.

“Mislim da je ranije greška bila što se mnogo ulagalo u strane igrače, koji su na kraju svoje uspjehe mogu da kažem naplaćivali. A zbog toga je patio naš kadar. Pravi je trenutak da izvučemo potencijal od djece iz Kotora i od stručnog kadra za mlađe kategorije. To je prvi korak koji ću pokušati da napravim.”

Prvi potez Mlađana Janovića, čak i prije nego je zvanično izabran za predsjednika, bilo je angažovanje Sandra Sukna za novog šefa stručnog štaba. Jednom od najboljih vaterpolista u novom vijeku asistiraće Vido Lompar i Miodrag Matković.

“Mislim da Sukna kao igrača ne treba posebno predstavljati, jer je čovjek svjetski poznat. Možda će neko dovesti u pitanje njegovo trenersko znanje s obzirom na to da je veoma mlad, ali moramo da budemo iskreni i reći da drugi trener reprezentacije kakva je Hrvatska nije neko ko nema znanje”, istakao je Janović.

Ova saradnja biće velika prilika kako za Primorac, tako i za Sukna.

“Naravno, on je sve ovo shvatio veoma ozbiljno i kao veliku obavezu, jer je dobio priliku da radi u klubu koji postoji jedan vijek i iza sebe ima ogromnu tradiciju jednostvano zbog toga su nam se želje poklopile”, objasnio je Janović.

Poseban uticaj veliko ime kakvo je Sukno imaće na mlade igrače Primorca…

“Da, to mi je i bila želja. Da mladi igrači iz našeg prvog tima, koji su do juče Sukna gledali kao idola, sada sarađuju sa njim.

Možete da zamislite šta će za njih da znači kada im se on pojavi na ivici bazena. To mi je bila prva zamisao kako bismo Primorac pomjerili sa mrtve tačke. Mislim da će sve to da ponovo probudi strast prema vaterpolu.”

Da li se u Primorcu razmišlja i o vraćanju iskusnih igrača koji su nekada nosili kapicu kluba iz Kotora i koji bi takođe mogli da imaju uticaj na mlade igrače?

“S obzirom na finansijsku situaciju u svijetu vaterpola, ne bih tačno znao na to pitanje trenutno da odgovorim ni da imamo određeni novac. Ali sigurno nećemo raditi ništa čime bismo ‘ugušili’ neko talentovano dijete iz Kotora i potencijalnog reprezentativca”, istakao je Mlađan Janovic

Osim Mlađana, još jedno veliko ime kotorskog i crnogorskog vaterpola vraća se u Primorac novi sportski direktor ovog kluba biće Antonio Petrović.

“Toni će biti sportski direktor i to mi je jako bitno. Tako ćemo imati dvije osobe njega kao sportskog direktora i mene kao predsjednika koji dolaze direktno iz vaterpola”, istakao je Janović. Definitivno smatram da znamo posao i znamo kako da postavimo sistem u Primorcu, kojeg godinama nije bilo. Ono što je najvažnije imamo određeno znanje, želju i energiju i mislim da sa pravim ljudima neće biti problema da ostvarimo sve zacrtano”, kazao je Janović.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve