Petak, 29 Marta, 2024
Rubrika:

Janović: Izađite mi na crtu, o problemima mladih samo argumentovano

Janović kaže da se površno tumače istraživanja o tome koliko mladih napušta Crnu Goru. Podatak iz istraživanja Vestminsterske fondacije za demokratiju odnosio se, kako objašnjava, prvenstveno na nezadovoljstvo svim političarima generalno, a ne na, kako je rekao Janović, ono čime se manipuliše u javnosti

Ministar sporta i mladih Nikola Janović odgovarao je u Parlamentu na pitanje poslanice DF-a Liljane Đurašković, povodom istraživanja Vestminsterske fondacije za demokratiju, prema kojem, kako je navela, oko 70 odsto mladih razmišlja da ode iz zemlje. Đurašković smatra da država ignoriše taj problem, a ministar poručuje da je u pozivanjima na istraživanje mnogo manipulacija.

Janović, Foto: Mediasport.me

Janović kaže da se površno tumače istraživanja o tome koliko mladih napušta Crnu Goru. Podatak iz istraživanja Vestminsterske fondacije za demokratiju odnosio se, kako objašnjava, prvenstveno na nezadovoljstvo svim političarima generalno, a ne na, kako je rekao Janović, ono čime se manipuliše u javnosti.

Takav način maipulacije, osjetio je, kaže i na ličnom primjeru. Istakao je kako oni koji kritikuju njegov rad kažu da je sportista po struci.

“Ako im je svaka istina takva, onda sam iskreno zabriunut za nijh. A istina je sljedeća: ja sam završio Opštu gimnaziju u Kotoru, bio sam odličan đak. Nakon toga sam diplomirao na Pomorskom fakultetu, na odsjeku za upravljenje lukama i lučkim resursima. Kakav sam bio đak i student neka pitaju slobodno profesore koji su mi ikad predavali”, poručuje Janović.

Ministar je u Parlamentu pozvao da se o problemima mladih i njihovim potrebama razgovara argumentovano.

“Sve te stručnjake, samozvane, pozivam da mi, kad god hoće, stanu na crtu, da izaberu temu i oblast, samo prije toga neka kažu nešto o svojim kompetencijama, vještinama i kapacitetima, da znam s kim razgovaram,” kaže Janović.

Odgovarajući na poslaničko pitanje, podsjetio je i na svoje sportske uspjehe.

“Dakle, ja po struci nijesam sportista, ali sa druge strane, uspio sam da uz sve ovo budem vrhunski sportista, budem jedan od najboljih vaterpolista godinama, da budem svjetski prvak, da budem nekoliko puta evropski prvak, da budem reprezentativac Jugoslavije, Srbije i Crne Gore i na kraju Crne Gore koju sam kao kapiten predvodio od 2008. do 2016.”, dodaje Janović.

Zaključuje da su prave teme u vezi sa mladima to kako se suočiti sa problemima i kako ciljeve postaviti na realnim osnovama.

Time, zaključuje, treba da da se bavei vladin i nevladin sektor, kao i svi političari.

IzvorTV Prva

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve