Ministar sporta i mladih Nikola Janović je zajedno sa direktoricom Monte Credit-a Svetlanom Roganović uručio novu sportsku opremu kao nagradu pobjednicima školskih sportskih takmičenja osnovnih škola koju je obezbijedila ova mikro finansijska institucija.

Janović i djeca, Foto: cdm.me

Janović je iskoristio navedenu priliku da istakne da su u prethodne dvije godine napravljeni značajni pomaci na planu unapređenja školskog sporta čija je organizacija bila pod koordinacijom Ministarstva sporta i mladih.

„Od jednog malog broja škola i djece koja su u početku učestvovala na školskim sportskim takmičenjima došli smo do značajnih rezultata od preko 70 osnovnih škola i 2500 djece koja učestvuju u sportskim aktivnostima u okviru škola, što je ogroman uspjeh. Za ovakav uspjeh velike zasluge ima i preko 160 profesora fizičkog vaspitanja koji su uložili ogroman trud i rad da školski sport dostigne ovaj nivo“, istakao je Janović.

Janović se zahvalio i direktorici Montecredit-a Svetlani Roganović na opremi koja je obezbijeđena pobjednicima školskih sportskih takmičenja uz isticanje da je to značajna podrška školskom sportu.
Ceremoniji su prisustvovali i predstavnici Crnogorskog školskog sportskog saveza koja je krovna organizacija za oblast školskog sporta u Crnoj Gori.

Svečanost uručenja nove opreme organizovana je u renoviranoj fiskulturnoj sali OŠ „Njegoš“ u Cetinju čiju je adaptaciju finansiralo Ministarstvo sporta i mladih.

guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve