Srijeda, 24 Aprila, 2024
Rubrika:

Janović: Četvrtfinale je jedna utakmica u kojoj svi imaju šansu

Nekadašnji reprezentativac Mlađan Janović smatra da je četvrtfinale samo jedna utakmica u kojoj svi imaju šanse za prolazak dalje

Vaterpolisti Crne Gore savladali su Kazahstan 19:12 i obezbjedili su plasman u četvrtfinale Olimpijskih igara.

Nekadašnji reprezentativac Mlađan Janović smatra da je četvrtfinale samo jedna utakmica u kojoj svi imaju šanse za prolazak dalje.

– Sve što nam je trebalo poslije dva poraza je bila pobjeda protiv Kazahstana. Ostvarili smo je i plasirali se u četvrtfinale. To je najvažnije.

Rekao sam i ranije da su ključne utakmice u grupi one sa Australijom i Kazahstanom. U obje smo pokazali snagu i da zaslužujemo prolaz među osam najboljih.

Pokazalo se da Kazahstan nije reprezentacija koja može da napravi nešto više u grupi. Ivović i Brguljan su preuzeli najveću odgovornost. Svi ostali momci su dali doprinos, ali njih dvojicu izdvajam kao ključne igrače u pobjedi.

Sada je na redu meč sa Srbijom. Suštinski taj duel ne znači mnogo u takmičarskom smislu ni njima, a ni nama. Obje ekipe su prošle, ali kada se igra za državu, na Olimpijadi, onda svako želi da izvuče maksimum.

Ne mogu reći da je to trening utakmica jer donosi bodove, ali gledam je kao odličan test, lijepu priliku da se uigramo i dodatno spremimo protiv jakog rivala.

Nebitno je da li ćemo biti treći ili četvrti u grupi, jer ko god da nam dođe u nokaut fazi – biće mnogo teško. Ne znam koga bih poželio. Gledao sam sve potencijalne rivale. Sve ih karakteriše ista stvar – odigraju odlično po dvije četvrtine, pa imaju pad.

Italija, Grčka i Mađarska su moćne, ali vjerujem da imamo šansu. Četvrtfinale je jedna utakmica u kojoj je sve moguće, kazao je Janović.

IzvorPobjeda

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve