Četvrtak, 25 Aprila, 2024
Rubrika:

Janović: 50.000 eura za naše paraolimpijce

Filip Radović je, pored bronzane medalje u ekipnoj konkurenciji, osvojio i srebrnu medalju u pojedinačnoj konkurenciji čime je i ostvario svoj najbolji rezultat u karijeri

Ministar sporta i mladih Nikola Janović primio je danas Filipa Radovića, Dejana Bašanovića i Luku Bakića, osvajače bronzane medalje u ekipnoj konkurenciji na Evropskom seniorskom prvenstvu u stonom tenisu za osobe sa invaliditetom koje je nedavno održano u Helsingborgu.
Foto Ministarstvo sporta

Filip Radović je, pored bronzane medalje u ekipnoj konkurenciji, osvojio i srebrnu medalju u pojedinačnoj konkurenciji čime je i ostvario svoj najbolji rezultat u karijeri.

„Vlada Crne Gore i Ministarstvo sporta i mladih snažno pomažu razvoj sporta kod osoba sa invaliditetom kroz finansijska izdvajanja za rad Paraolimpijskog komiteta koja su višestruko veća u odnosu na prethodni period. Rezultati naših paraolimpijaca nas obavezuju da i u narednom periodu nastavimo sa unapredjenjem uslova za njihov rad“ istakao je Janović.

Za premije za navedene rezultate iz budžeta Ministarstva sporta i mladih će za naše paraolimpijce biti izdvojeno 50.000 eura.

„Imamo najveće premije u regionu koje se uplaćuju direktno sportistima čime kao država pokazujemo koliko vrednujemo rezultate koje ostvaruju naši reprezenti na prestižnim medjunarodnim takmičenjima, a danas mi je posebno drago sto su premije ostvarili oni koji su sinonim posvećenosti, upornosti i istrajnosti“- naglasio je ministar.

Sportisti Radović, Bašanović i Bakić kao i predsjednik Paraolimpijskog komiteta Igor Tomić koji je prisustvovao prijemu, zahvalili su se ministru Janoviću na velikoj podršci i odgovornom odnosu koji od samog pocetka Ministarstvo sporta i mladih pokazuje prema paraolimpijcima i njihovim rezultatima i istakli da je veliki podrstrek za dalje uspjehe briga koju država u kontinuitetu pokazuje prema licima sa invaliditetom koja se bave sportom.

Prijemu je prisustvovao i selektor paraolimpijaca Nikolaj Lupulesku.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve