Petak, 29 Marta, 2024
Rubrika:

Janis u suzama: Prije osam godina moja majka je prodavala stvari na ulici, a sada sam na vrhu

U šestom meču finala protiv Finiksa Janis je ubacio 50 poena, uz 14 skokova i pet rampi. Žarko je želio da prsten osvoji upravo u dresu ''baksa''

Emotivan je poslije osvajanja šampionskog prstena bio lider Milvokija Janis Adetokumbo.

U šestom meču finala protiv Finiksa ubacio je 50 poena, uz 14 skokova i pet rampi.

Žarko je želio da prsten osvoji upravo u dresu ”baksa”.

– Nisam htio da odem. Bilo je posla koji je trebalo da se završi. U ”mjehuru” prošle godine nije bilo pravde, iako dajem veliko poštovanje Majamiju koji nas je izbacio. Ali, ovo je moj grad, grad koji je vjerovao u mene i u sve nas i drago mi je što smo uspjeli. Mogao sam da odem u supertim, da odradim svoj dio i postanem šampion. Ali ja sam izabrao teži put, rekao je Janis.

Danas je jedan od najboljih košarkaša na svijetu, ali njegova životna priča nije bila bajkovita.

– Nadam se da sam ljudima dao nadu da nešto može da se uradi – prije osam i po godina, moja mama je prodavala stvari na ulici, a sada sam na vrhu vrhova. Blagosloven sam, čak i da nikad ne sjedim ovdje ovako za ovim stolom, sve je u redu. Svi treba da vjeruju u svoje snove.

Dug put je prošao do vrha.

– Uradio sam sve što sam mogao kako bih došao u ovu poziciju. Nisam ulazio u igru, zatim sam ulazio sa klupe, bio sam starter, išao sam do menadžmenta i rekao da me pošalju u Razvojnu ligu… Igrao sam plejmejkera, bio sam onaj koji utrčava bez lopte, sve, sve… Danas sam morao da radim pomalo od svega, mnogi ljudi su mi pomogli, poručio je Janis.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve