Subota, 20 Aprila, 2024
Rubrika:

Jadranaši magijom prave čuda

Šampion Crne Gore primoran je da stvara, a dobro je izučio recept – oslanja se na podmladak, baca u vatru sedamnaestogodišnjake ili osamnaestogodišnjake, a rezultati kao repriza – dolaze iz godine u godinu

Igrači odlaze, manje dolaze, a Jadran se ne da. Vaterpolo brend iz Herceg Novog uvijek nešto novo izmisli i nadomjesti.

Šampion Crne Gore primoran je da stvara, a dobro je izučio recept – oslanja se na podmladak, baca u vatru sedamnaestogodišnjake ili osamnaestogodišnjake, a rezultati kao repriza – dolaze iz godine u godinu.

Odskoči iz bazena ne jedan, već nekoliko momaka, anonimusi u svijetu seniorskog vaterpola, ali očigledno zaduženi za velike stvari. Ne sklanjaju se Jadranovi igrači od elite koju su, na primjer, do ove sezone mogli da gledaju samo na TV-u.

Upačetljivi su tako bili dueli Vasilija Radovića (tek napunio 18 godina) prije dva dana na kvalifikacionom turniru LŠ sa snažnim centrima OSC-a (reprezentativcima Mađarske) i borba u odbrani sa legendom hrvatskog i svjetskog vaterpola Paula Obradovića…

Koliko je samo klase pokazao centar Jovan Vujović (18) i preciznosti u napadu Danilo Radović (20). Ili, šta su sve, u nekoliko četvrtina u pobjedama nad Apolonom, Sintezom i u porazima od OSC-a ili splitskog Jadrana (sve u Podgorici tokom prošle sedmice u kvalifikacijama LŠ), pokazali Uroš Vučurović, Luka Murišić, Martin Gardašević, Damjan Vujičić i ostali.

Jadran ponovo piše lijepu priču kojom su i otvorili vrata drugoj rundi kvalifikacija Lige šampiona. Sve pobjede dvostruko su bile vrijedne. Oduševili su.

– Značajno iskustvo smo stekli sa ovako dobrim igračima. Turnir je bio uspješan, pokazao je da imamo dobar potencijal i da ga treba uokviriti. Sa ovako mladom ekipom bilo je pitanje koliko ćemo moći zbog oscilacija i stabilnosti u igri. Jer, nije nimalo lako bilo držati jak ritam sa mladim kolektivom. Ali mislim da smo pokazali određenu dozu zrelosti za ovako jake mečeve, koju treba i više usavršiti. Vjerujem da smo na dobrom putu – kazao je trener Petar Radanović.

Prve velike, na vrhunskom nivou, minute upisao je i golman Darko Đurović. Iznenadio je, a napredak je odgroman.

– Pokazao je stabilnu crtu u svim utakmicama. Nadam se da će nastaviti da radi još jače da bi bio još bolji.

Nema problema uprava sa stručnim štabom da iz sezone u sezonu obnavlja ekipu sa mladim igračima.

– Ušli smo u ovaj projekat podmlađivanja bez dovođenja velikih igrača, a otvorili prostor mladima kako bi probali da ih nadogradimo. Mislim da su oni ti koji bi u budućnosti mogli da naprave nešto veliko i da nose naš klub.

Igrače sada čeka još veći izazov, turnir u Mađarskoj. Igraće, između ostalog, sa nekadašnjim šampionom Evrope – Solnokom.

– Čeka nas veliki broj kvalitetnih ekipa i biće teško. Ali mlada ekipa je uvijek gladna jakih i dobrih utakmica i siguran sam, što stalno ističem, da će pružiti maksimum. Daće sve od sebe, a rezultat nekad dođe, a nekad ne. To je sport. Siguran sam da će u ukupnom skoru rezultat doći – poručio je strateg Jadrana.

Jadran u grupi sa nekadašnjim šampionom Evrope

Jadran i Primorac saznali su imena protivnika za drugi krug kvalifikacija LŠ (od 8. do 10. oktobra).

Najmanje sreće imali su Novljani jer će u Mađarskoj igrati sa Solnokom, italijanskom Savonom i grčkim Vuljagmenijem.

Grčki i mađarski tim preskočili su prvi krug kvalifikacija, a Italijani su lako, kao domaćini, sa prvog mjesta došli do šanse da se bore za glavnu rundu elitnog takmičenja.

Kotorani će igrati u F grupi u Splitu sa domaćinom Jadranom, Barselonom i Oradeom iz Rumunije.

U grupi D u Zagrebu igraće Mladost, Crvena zvezda, Monpelje i Apolon, a u grupi E (Pariz) Breša, Noazi le Sek, OSC i Terasa.

U plej-ofu za Ligu šampiona plasiraće se po dvije najbolje ekipe iz grupa. Poraženi će nastaviti takmičenje u Euro kupu.

IzvorPobjeda

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve