Petak, 19 Aprila, 2024
Rubrika:

Jadran osvojio Kup Crna Gore: Trofej opet na Škveru

Jadran je nakon odmora nadigrao Primorac, sačuvao gol 16 i po minuta i serijom 5:0 slavio 10:6

Darko Đurović, najbolji pojedinac finalne vaterpolo utakmice Kupa Crne Gore, istakao je da su njegovi saigrači odradili vrhunske stvari nakon odmora, olakšali mu posao na golu i da je pehar zasluženo stigao na Škveru.

Jadran je nakon odmora nadigrao Primorac, sačuvao gol 16 i po minuta i serijom 5:0 slavio 10:6.

Đurović je upisao 13 odbrana, a Kotorani su meč završili sa 34 šuta i slabih 17,6 odsto uspješnosti…

“Malo slabije smo ušli u utakmicu. Dosta vremena nam je trebalo da nađemo ritam igre, a nakon odmora, na neku agresivnu njihovu igru, odgovorili smo odlično i konačno našli prave prilike u napadu. U odbrani smo bili, moglo bi se reći, kao do odmora, gdje je Primorac na individualne kvalitete postizao golove. U nastavku smo i to uspjeli da iskontrolišemo, što je bio cilj. Mislim da smo vrhunski odradili posao”, istakao je Đurović.

Jadran je prošle godine izgubio u finalu Kupa, u ovoj je sa psihološke strane napravio iskorak. Đurović priznaje da je bilo pomalo opravdanog straha, koji je nestao sa ulaskom u bazen.

“Primorac je kvalitetna ekipa, dobre partije je pokazao u Evropi, Regionalnoj ligi i na domaćem prvenstvu. Izgubili smo posljednju utakmicu pred finale, kao i prošle godine, kada smo izgubili i Kup. Postojao je mali strah da se isto ne ponovi, međutim, svaki pojedinac je vjerovao u pobjedu i željeli smo da pehar vratimo kući”.

Jadranu je malo falilo da ostane duže u Evropi, ali…

“Ostaje žal za posljednjom utakmicom sa Barselonom u Španiji. Mislim da su i sudije dosta uticale na ishod. Mi smo u ovoj polusezoni bili suočeni sa povredama, bilo je otežavajućih okolnosti, a tek smo se nedavno kompletirali. Vratio se Vučurović, prvi ljevak, koji nam puno znači za napad i odbranu. Nadam se da ćemo sada bolje da igramo i da ćemo naredne godine u Evropi duže ostati”.

Jadran igra „na juriš“, hrani se kontrama. I sa Primorcem, u prvoj četvrtini, dao je dva od četiri gola, iz omiljenog segmenta igre. Uspjeli su Novljani da nametnu svoj ritam, a snage im nije falilo.

“Ovakva igra traži maksimalnu fizičku spremu. I zahtjevno je igrati na ovaj način. Spremali smo se posljednjih 15 dana za finale, radili i trenirali dobro. Obratili smo pažnju na fizički dio što se i vidjelo u finalu. Čestitam momcima kako su iznijeli meč. Igrali smo kao ekipa i trudili se da razvijamo našu igru što jeste kontranapad. Nama ne odgovara poziciona igra Primorca, više volimo kontre, brzu igru, na mali broj golova. Iz jake odbrane gradili smo kontranapade i mislim da smo odigrali do savršenstva”, jasan je golman Jadrana.

Veliku pomoć u defanzivi, u šutevima Kotorana, imao je Đurović, od saigrača u smislu kada je god trebalo blok, dva bio bi na mjestu. Mada su i pripreme za finale bile obilne, precizne i očigledno plodne.

“Svako ima šut koji voli, ali u vodi se dosta stvari gleda, ide se na instinkt, osjećaj, a igrače često odaje položaj tijela. Često i pokret… Te neke sitnije stvari se prate, zato je fokus veoma važan. Lakše je braniti, kao što je bilo u finalu, kada su kod svakog šuta bila po dva bloka. Momci su odradili sve onako kako smo se dogovorili”, kazao je Đurović.

IzvorPobjeda

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve