Četvrtak, 25 Aprila, 2024
Rubrika:

Izvještaj UEFA: 30 klubova zaradilo koliko ostalih 682

Ističe se da klubovi za plate zaposlenih izdvajaju 64 odsto prihoda, što je više nego u bilo kojoj drugoj industriji. Dodaje se i da 35 klubova za plate daje 100 miliona eura ili više

Evropska kuča fudbala (UEFA) naparvila je izvještak u kome se navodi da je 30 najvećih evropskih klubova zaradilo je u 2018. godini koliko i 682 druga zajedno.

Foto: UEFA.com

U izvještaju koji prenosi Evrosport, ističe se da je 712 klubova iz najjačih liga 55 evropskih zemalja ukupno zaradilo 21 milijardu eura, što je za 20 odsto više nego godinu ranije.

Ipak, navodi se da su klubovi iz Engleske, Njemačke, Španije, Francuske i Italije prihodovali 75 odsto od navedene sume, dok je samo 30 klubova zaradilo 49 odsto.

Ističe se da klubovi za plate zaposlenih izdvajaju 64 odsto prihoda, što je više nego u bilo kojoj drugoj industriji. Dodaje se i da 35 klubova za plate daje 100 miliona eura ili više.

“UEFA će pažljivo pratiti ovaj trend, jer bi još jedna godina snažnog rasta plata u 2019. mogla dodatno uticati na operativni profit”, navodi se u izvještaju.

Transferi nijesu uključeni u podatke o prihodima, jer se odvojeno prijavljuju, mada mnogi klubovi zavise od njih.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve