Četvrtak, 25 Aprila, 2024
Rubrika:

Izbori u FSCG: Savićeviću jednoglasno novi mandat

Njegov protivkandidat Jovan Kaluđerović nije došao na sjednicu jer kako je istakao, nije želio da krši propise i odluku Uprave za inspekcijske poslove da se ponove izbori u regiji Sjever. Na sjednici je prisustovalo 27 od 45 delegata i na taj način obezbijeđen je kvorum

Dejan Savićević je sa 27 glasova delegata na Izbornoj Skupštini Fudbalskog saveza dobio novi mandat za predsjednika FSCG.

Njegov protivkandidat Jovan Kaluđerović nije došao na sjednicu jer kako je istakao, nije želio da krši propise i odluku Uprave za inspekcijske poslove da se ponove izbori u regiji Sjever.

– Ova podrska mi mnogo znači nastaviću da budem posvećen kao do sada i da zajednički radimo za budućnost fudbala, rekao je Savićević nakon izbora.

Na sjednici je prisustovalo 27 od 45 delegata i na taj način obezbijeđen je kvorum.

Na Skupštini je prisustvoao i direktor za nacionalne asocijacije ispred Evropske fudbalske unije Zoran Laković.

– Veoma dobro znate da su relacije između Uefe u FSCG na veoma visokom nivou. Takođe, vaš predsjednik Savićević je na posljednjem kongresu Uefe glasovima svih 55 članica izabran za člana Savjeta Fife i reprezenutuje cijeli region. FSCG predstavlja jedinstveni model ponašanja prema fudbalu – ako se uporno radi kao ovdje, onda je uspjeh zagarantovan. Ovo je jedan od rijetkih saveza koji dio svog profita usmjerava na izgradnju infrastrukture. Gotovo da ne postoji grad u kojem nije uloženo – od Pljevalja, pa do Ulcinja. I umjesto da država na ovim našim prostorima pomogne sportu i fudbalu, kao što je slučaj u Mađarskoj, ovdje je drugačije – država bi željela da se potpuno miješa u izborni proces, što je u suprotnosti sa statutima Uefe i Fife i što može da ima opasne posljedice. Upravo zato smo moj kolega iz Fife i ja prisutni – želimo da vas uvjerimo da Uefa i Fifa budno motre na skupštinu, kazao je Laković.

Savićević će funkciju predsjednika obavljati do 2025. godine.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve