Utorak, 23 Aprila, 2024
Rubrika:

Izbor najboljih: Filip Radović najuspješniji paraolimpijac u 2019. godini

Radović je osvojio srebrnu medalju pojedinačno i bronzanu ekipno na seniorskom prvenstvu Evrope u Helsingborgu, a bio je zlatni na Evropskim igrama mladih u Lahtiju u konkurenciji igrača do 23 godine

Odlukom Upravnog odbora Paraolimpijskog komiteta Crne Gore, stonoteniser Filip Radović je najuspješniji crnogorski paraolimpijac u 2019. godini.

Radović, Foto: Pokcg.org

Radović je osvojio srebrnu medalju pojedinačno i bronzanu ekipno na seniorskom prvenstvu Evrope u Helsingborgu, a bio je zlatni na Evropskim igrama mladih u Lahtiju u konkurenciji igrača do 23 godine.

Trenutno treći senior i prvi junior Svijeta u kategoriji S10, osvajao je ove godine i medalje na mastersima u Linjanu, Laškom i Lahtiju.

Najuspješnija reprezentacija je stonoteniska reprezentacija Crne Gore koja je u sastavu Filip Radović, Luka Bakić i Dejan Bašanović osvojila bronzanu medalju na EP u Helsingborgu, prvu ekipnu u istoriji crnogorskog paraolimpijskog sporta.

Hajuspjesniji trener je Nikolae Lupulesku, trener Filipa Radovića i stonoteniske reprezentacije Crne Gore.

Za najuspjesnijeg mladog sportistu izabran je džudista Adnan Kujović, četvrti sa Evropskih igara mladih paraolimpijaca u konkurenciji osoba sa smetnjama vida.

Priznanje za izuzetan sportski rezultat primie šahista Predrag Nikač, svjetski šampion, zlatni sa pojedinačnog svjetskog prvenstva za osobe sa smetnjama vida iz Kaljarija kao i golbal reprezentacija Crne Gore, srebrna sa Evropskog prvenstva C divizije koje je nedavno održano u italijanskoj Lakvili.

Priznanja najuspješnijima ce biti uručena u petak, 22.novembra u 18 sati u hotelu Ramada u Podgorici, u oviru svečane akademije obilježavanja 10 godina medjunarodnog priznanja Paraolimpijskog komiteta Crne Gore.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve