Petak, 29 Marta, 2024
Rubrika:

Izbjegao haos u Iranu zbog koronavirusa: Radulović u posljednji čas napustio Teheran

Iskusni stručnjak maltene je uhvatio posljednji let iz Teherana, te preko Dohe stigao u Podgoricu, prije nego je epidemija eskalirala u tom dijelu Azije

Crnogorski fudbalski trener Miodrag Radulović doslovno je u posljednjem trenutku izbjegao haos kroz koji prolazi Iran, treća najugroženija zemlja korona virusom.

Radulović, Foto: Foto: The-afc.com

Iskusni stručnjak maltene je uhvatio posljednji let iz Teherana, te preko Dohe stigao u Podgoricu, prije nego je epidemija eskalirala u tom dijelu Azije.

52-godišnji kormilar vratio se zdrav, bez ikakvih naznaka bolesti, ali vrijeme preventivno provodi u svom stanu, u vidu obaveznog karantina za naše “strance”. Stanje u Iranu pogoršava se iz dana u dan. Brojke su užasavajuće – 16.169 zaražanih, preko 1000 novih slučajeva na dnevnom nivou, broj umrlih porastao je na 988, a ima na hiljade onih čije se stanje prati.

Radulović se o svemu informiše preko igrača i čelnika Zob Ahana, kluba čiju je klupu preuzeo početkom godine kada je potpisao ugovor na 15 mjeseci.

“Iran je zakasnio sa prevencijom, a onda je teško spriječiti širenje epidemije. Mnogo je zaraženih, sve je stalo, zatvorene su granice, nema letova… Imao sam sreće da praktično u posljednjem trenutku uhvatim avion i napustim državu prije nego se situacija drastično pogoršala. Drago mi je što sam sve to izbjegao, ali mi je i istovremeno jako žao zbog svega što se dešava, ne samo u Iranu, nego u Italiji, Španiji, zemljama okruženja, u cijelom svijetu. Ovo je veliki udarac za život, za sport, ali najvažnije je da ljudi ostanu zdravi”, rekao je Radulović u razgovoru za Arenu.

Kao neko koje došao iz žarišta pandemije dvije sedmice treba da provede u samoizolaciji. Ne pada mu teško, ali priznaje da su ovo neobični dani:

“Nijesam navikao na izolaciju. Ja sam neko koje stalno u pokretu, ali želim da ispoštujem ono što je obaveza svih nas koji smo se vratili iz inostranstva. Kao trener, kao građanin Crne Gore, želim i da dam primjer kako treba da se ponašamo u ovakvoj, za sve nas, novoj situaciji. Savjetovao bih sve naše ljude da ostanu kod kuće, da ne izlaze napolje bez prijeke potrebe. Korona virus je ozbiljna stvar i treba da uradimo sve da se i ovdje ne pojavi”, poručio je Radulović.

Dokazani strateg je posljednjih godina radio kao selektor prvo je vodio Liban, a potom Mjanmar. Klupskom fudbalu vratio se nedavno kada je dogovorio saradnju sa Zob Ahanom iz Isfahana, sa ciljem da izbori opstanak u društvu najboljih.

Radulović je digao ekipu, krenule su pobjede, bolje igre, održao je tim u komfornijoj zoni na tabeli. Ipak, sada malo ko priča o utakmicama, taktici, treninzima, bodovima ili planovima u preostalih devet kola prvenstva. Fudbal je stao. Pitanje je da li će se uopšte više igrati do kraja sezone.

“Kada je realnost ovakva, teško je misliti o fudbalu. Imam ugovor sa Zob Ahanom, ali ne znam kakva će biti budućnost Velika je neizvjesnost. Vidjećemo kakva će biti odluka, ali malo je vjerovatno da se liga nastavi uskoro. Slično je i u Evropi. Jednostavno, nije vrijeme za takmičenje, već za borbu sa epidemijom”, zaključio je Radulović, nekadašnji trener šampionske generacije Budućnosti, te uzbekistanskog Pakhtakora, kuvajtske Kazme i Džahre, kao i Atiraua iz Kazahstana.

IzvorPobjeda

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve