Petak, 29 Marta, 2024
Rubrika:

Iz Rome grme: Sramota, pokradeni smo!

Turski arbitar je, kontroverznom odlukom, u blagom kontaktu Alesandra Florencija i Fernanda odlučio da dosudi penal iz kojeg je Porto u 118. minutu prošao dalje, ali i izazove gnijev što na drugoj strani posle toga nije uradio u duelu Muse Marege i Patrika Šika.

Fudbaleri Rome Kostas Manolas i kapiten Danijele De Rosi poručili su da je sudija Džunejt Čakir oštetio njihov tim u porazu od Porta (3:1) za eliminaciju iz Lige šampiona.

Foto: Standard.co.uk

Turski arbitar je, kontroverznom odlukom, u blagom kontaktu Alesandra Florencija i Fernanda odlučio da dosudi penal iz kojeg je Porto u 118. minutu prošao dalje, ali i izazove gnijev što na drugoj strani poslije toga nije uradio u duelu Muse Marege i Patrika Šika.

“To je za mene sramota, ne možeš tako da izbaciš jedan tim. Prošle sezone nijesu nam dali dva penala protiv Liverpula i izvinili su nam se, ali sada postoji VAR i sve može da se vidi. Nema izgovora”, rekao je Manolas za italijanski Skaj.

Grčki defanzivac smatra da je Čakir pogriješio jer je bio jasan kontakt Marege i Šika.

“Čakir mi je rekao da su mu iz VAR sobe prenijeli da nije ništa, ali je bio jasan kontakt. To može da se vidi i nije mi jasno zašto nije penal”.

I iskusni Danijele De Rosi iznio je zamjerke na račun Čakira.

“Jasno je da je bio penal nad Šikom. Prošle godine sam rekao da bismo bili u finalu da je bilo VAR-a, a opet se isto dešava. Ipak, ova stvar nema veze sa tehnologijom, već ljudskom greškom”, navodi on.

Najžešći je bio predsjednik rimskog kluba Džejms Palota riječima da je Roma “opet pokradena”.

“Tražili smo VAR u Ligi šampiona jer su nas oštetili u polufinalu, dobili smo ga i opljačkali su nas. Šik je očigledno bio oboren u kaznenom prostoru. Umoran sam, odustajem od ovih stvari”, zaključio je Palota.

Uz Porto su plasman među osam najboljih na Starom kontinentu obezbedili Totenhem, Ajaks i Mančester Junajted.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve