Četvrtak, 25 Aprila, 2024
Rubrika:

Ivović nakon treće evropske titule: Imali smo pehova, ali nikad nismo prestali da vjerujemo u uspjeh

Crnogorski vaterpolo reprezentativac briljirao je posljednja tri dana završnog turnira elitnog takmičenja

Pro Reko je deveti put osvojio titulu šampiona Evrope, a trofej, nakon pobjede u finalu nad FTC-om (9:6), podigao je kapiten Aleksandar Ivović.

Crnogorski vaterpolo reprezentativac briljirao je posljednja tri dana završnog turnira elitnog takmičenja.

– Čekali smo pet godina na titulu i zato mi se sada svašta mota po glavi. Imali smo dosta pehova, patili smo, ali nikad nijesmo prestali da vjerujemo u uspjeh. Imali smo i dosta poraza, ali smo uvijek sa žarom igrali što je odlika velikih igrača i šampiona. Nekoliko dana pred početak završnog turnira izgubili smo titulu u Italiji i to nakon 15 godina. Nije bilo lako, ali sport je, zaista, jako čudan. Kada smo izgubili od Breše bila je depresivna atmosfera u ekipi, ali nas je to i prizemljilo. Na neki način skinulo dodatni pritisak. Rekli smo, to je to, sada idemo korak po korak i baš smo tako radili. Iz meča u meč bili smo sve bolji. Protiv Hanovera nije bila najbolja igra, sa Barselonetom bili smo dobri, a u finalu najbolji, kazao je Ivović.

Naš reprezentativac treći put je osvojio titulu.

– Da nam je neko ponudio sve ovo na početku sezone objeručke bi prihvatili. Liga šampiona je naš cilj, što stvara dodatni teret. Imam osjećaj kada dođemo na F8 kao da igramo ”jedan na sedam”. Svi kažu da smo favoriti i sebi olakšavaju nastup na takmičenju, što je velika igra. Ali na ovom turniru i tokom grupne faze pokazali smo stabilnost. Zahvalio bih se stručnom štabu koji je mnogo toga uradio da dođemo do trofeja.

IzvorPobjeda

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve