Petak, 26 Aprila, 2024
Rubrika:

Ivović: Motivacija mora biti na najvećem nivou

“Ajkule” sjutra od 15 sati igraju sa Mađarskom u izuzetno bitnom duelu u borbi za plasman na F8 Svjetske lige u Beogradu

Vaterpolo reprezentacija Crne Gore privodi kraju pripreme u Zagrebu pred start završnog turnira Evropa kupa koji će se održati u tom gradu od sjutra do nedjelje.

Foto: Standard.co.me

“Ajkule” sjutra od 15 sati igraju sa Mađarskom u izuzetno bitnom duelu u borbi za plasman na F8 Svjetske lige u Beogradu.

Kapiten Aleksandar Ivović nada se dobrom izdanju protiv starog rivala.

“Sjutra nas očekuje duel sa Mađarima koji će najvjerovatnije odlučiti da li ćemo se plasirati na završni turnir Svjetske lige koji je ove godine jako bitan jer će prvoplasirana ekipa već tada izboriti nastup na Olimpijskim igrama naredne godine u Tokiju. Bilo bi jako dobro da savladamo Mađare i plasiramo se na završni turnir Svjetske lige, ali neće biti lako jer je ovaj turnir specifičan iz dva razloga”, rekao je Ivović i nastavio:

“Prvo, ekipe su dosta iscrpljene, igraju se tri meča u tri dana. Igrači iz bilo koje reprezentacije nijesu pripremljeni fizički i psihički da odigraju tri meča zaredom. Ja se nadam da će motivacija kod svagog igrača iz naše ekipe biti na visokom nivou, i da će se svi ti neki problemi prevazići. Druga stvar, igraće se po novim pravilima, i vidjećemo koliko smo im se prilagodili. Imali smo sreće da budemo u Zagrebu sa Hrvatskom četiri dana, odradili smo nekoliko zajedničkih treninga, odradili par taktičkih stvari koje su najbitnije da bi se ekipa prilagodila na nova pravila. Nadam se da smo u tome uspjeli, da smo se adaptirali, i da će to protiv Mađara izgledati dosta dobro”.

Ukoliko naš nacionalni tim izađe na kraj sa Mađarima, u subotnjem polufinalu bi ih sačekao bolji iz duela Italije i Rusije.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve