Petak, 29 Marta, 2024
Rubrika:

Ivović: Ključ su odbrana i igrač više

Utakmica između Crne Gore i Italije igra se u srijedu sa početkom u 16 časova. U ostalim mečevima četvrtfinala, snage će odmeriti: Srbija – Španija, Mađarska – Rusija i Hrvatska – Grčka

Vaterpolisti Crne Gore odlučni u namjeri da se bore do posljednjeg atoma snage čekaju četvrtfinale šampionata Evrope i duel sa Italijom.

Ivović, Foto: LEN

Utakmica je na programu u srijedu sa početkom u 16 časova, a izabranici Vladimira Gojkovića prilično rasterećeno ulaze u duel. Naime, popularne „ajkule“ su nosile ogromno breme u dosadašnjem dijelu šampionata. Primarni cilj, tačnije rečeno, imperativ je bio plasman u četvrtfinale i mjesto koje garantuje kvalifikacije za Olimpijske igre u Japanu.

Svima je jasno da je na talonu bila budućnost crnogorskog vaterpola, a staro je pravilo da je u takvim situacijama jako teško igrati, posebno ako je ekipa uglavnom sastavljena od mladih momaka. Meč protiv Njemačke je nosio prefiks biti ili ne biti, a upravo protiv Njemaca su vaterpolisti Crne Gore pokazali od kakvog su materijala satkani.

Odbrana je bila granitna, Dejan Lazović je briljirao na golu, a hrabrost i odvžanost, izabranici Vladimira Gojkovića su pokazali i u napadu, pa je na semaforu pisalo 10:3. Protiv Turaka i Slovaka nije bilo problema, a uoči duela sa Italijom ni jednog trenutka ne treba zaboraviti da su Cnogorci protiv Hrvata, od 5:10 stigli do 10:10, da su imali napad za vođstvo, dva za izjednačenje…

“Ogroman, ali ogroman teret smo skinuli sa pleća. Iluzorno je trošiti riječi šta bi za crnogorski vaterpolo značilo da nijesmo obezbijedili mjesto u kvalifikacijama za Olimpijske igre, da nismo nastavili da idemo ka ostvarenju cilja koji je zacrtan još poslije Olimpijskih igara u Brazilu. Sada imamo priliku da pokažemo šta i koliko možemo kada igramo bez pritiska i imperativa. Sada možemo da se upustimo u borbu za više ciljeve o kojima smo pričali prije početka šampionata Evrope. Medalju, plasman u polufinale i pobjedu protiv Italije niko ne može da obeća, ali borbu do posljednjih atoma snage može”, naglasio je Aleksandar Ivović za Sport Klub i nastavio:

“U meču koji slijedi, Italijanima pripada uloga favorita. Mislim da su sigurni da će izboriti plasman u polufinale, da će stići do pobjede, a na nama je da budemo konkurentni, da održavamo meč u egalu i da malo po malo uvodimo rivala u nervozu. Oni su pod pritiskom, mi nijesmo, a to će biti glavna prednost Crne Gore u meču koji slijedi”.

Aleksandar Ivović uzdanica reprezentacije Crne Gore i jedan od najboljih igrača italijanskog Pro Reka, jako dobro, kao u ostalom i kompletna seleckcija koju vodi Vladimir Gojković zna odakle prijeti najveća opasnost u duelu sa Italijom.

“Moramo da zaustavimo igru u tranzicije i sprečimo induvidualne kontre iz kojih Italijani u prosjeku postižu po dva, tri gola na meču i na taj način lome otpor rivala. To zahtijeva maksimalan fokus i veliku agresivnost u odbrani. S druge strane, moramo da budemo disciplinovani, hrabri i odvažni u napadu. Realizacija situacija sa igračem više mora da bude na visokom nivou, ako želimo, a želimo da budemo konkurentni selekciji Italije, ako želimo, a želimo da se upustimo u borbu za plasman u polufinale”, poručio je Ivović.

Utakmica između Crne Gore i Italije igra se u srijedu sa početkom u 16 časova. U ostalim mečevima četvrtfinala, snage će odmeriti: Srbija – Španija, Mađarska – Rusija i Hrvatska – Grčka.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve