Četvrtak, 18 Aprila, 2024
Rubrika:

Ivanović uoči Zadra: Pravi trenutak da pokažemo koliko smo ozbiljna ekipa

Čini se idealan trenutak da se košarkaši Budućnost Volija vrate pobjedama, da započnu novi trijumfalan niz koji su prekinuli u prošlom kolu protiv FMP Železnika

Lider stiže na jadransku obalu, u dom legendarnog “Krešimira Ćosića i bez obzira na kvalitet domaćina uvijek jedno od težih gostovanja u ABA ligi.

Ivanović, Foto: KK Budućnost

Čini se idealan trenutak da se košarkaši Budućnost Volija vrate pobjedama, da započnu novi trijumfalan niz koji su prekinuli u prošlom kolu protiv FMP Železnika.

Zadar – Budućnost jedan od zvučnijih mečeva na startu drugog dijela sezone regionalnog takmičenja na programu je u nedjelju od 20 sati.

Neće biti lako, ali…

“Ove sezone je uglavnom tako u ABA ligi. Svi takozvani autsajderi dobijaju favorite Zadar, Krka, da ne pominjemo Primorsku i FMP. Svaka utakmica donosi pritisak. Teško da možete otići negdje u goste i reći ovo je sigurna pobjeda”, poručio je za Dnevne novine pred put u Dalmaciju Nikola Ivanović.

A Zadar se ove godine podiže kako odmiče sezona nakon sedam vezanih poraza momci Danijela Jusupa pred svojim navijačima srušili su velike favorite Cedevita-Olimpiju i Crvenu zvezdu.

“Na papiru ovo je možda ne toliko teška i zahtjevna utakmica, ali nije tako. Zadar je pokazao protiv Cedevita-Olimpije i Zvezde koliko može, publika se probudila, a tamo je uvijek prijatno za igranje. Želimo da pokažemo da smo ozbiljan tim i vratimo se pobjedama”, jasan je Ivanović.

Nakon osam vezanih pobjeda “plavi” su zakočili u prošlom kolu na gostovanju kod FMP-a, a nakon toga uslijedio je i poraz u rezultatski nevažnom meču Evropkupa protiv Oldenburga.

“Generalno igramo veoma dobro u posljednje vrijeme. Utakmica protiv FMP-a bila je nešto lošija, a protiv Oldenburga čudna, jer nije imala rezultatski značaj. U svakom slučaju želimo da nastavimo u dobrom ritmu i u Zadru”, dodao je plej Budućnosti.

Na oproštaju od Evrokupa momci Petra Mijovića ponovo su pokazali raznovrsnost u napadu, ali Ivanović ponavlja da je ključ u defanzivi.

“U periodu smo kada imamo dosta raspoloženih igrača. Ali, opet glavna stvar je odbrana to uporno ponavljamo. Ona nije bila kako treba protiv FMP-a”.

Poslije par sezona Budućnost u drugom dijelu sezone neće imati evropskih obaveza sve to znači jedan meč sedmično. Može li to da bude prednost u odnosu na rivale iz regiona koji nastavljaju sa avanturama u Evropi?

“Ispadanje ima i prednosti i mana”, smatra Ivanović. “Realno, bila je ovo grupa koja je trebalo da se prođe, ali nije nam se dalo nešto slabiji početak, porazi na jednu loptu”.

Ipak…

“Sigurno će nam mnogo pomoći manji broj utakmica što se svega tiče organizacije treninga, timskih i individualnih obaveza, a i uhvatićemo pravi ritam spavanja, što kada se igra Evrokup nije baš najbolje. Dosta stvari je pozitivno. Igraćemo svakih sedam dana što znači konstantno dokazivanje iz sedmice u sedmicu”, zaključio je Ivanović.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve