Petak, 29 Marta, 2024
Rubrika:

Ivanović: Evrokup će biti gotov u decembru, onda će primarni fokus biti ABA liga

"Maksimalno motivisan idem na svaki trening i pitanje je vremena kada će početi da se dešavaju dobre stvari individualno”

Košarkaš Budućnost Volija Nikola Ivanović kazao je da će njegova ekipa po završetku Evrokupa čitav fokus preusmjeriti na ABA ligu.

Foto: KK Budućnost Voli

Oldenburg je prije dvije noći slavio protiv crnogorskog šampiona u “Morači” i ostavio ga bez šansi za plaasman u Top 16 fazu, ali i bez pobjede nakon dosadašnjih pet kola.

“Par utakmica gubimo na sličan način što je dosta naporno i frustrirajuće”, rekao je Ivanović juče.

“Imamo osjećaj da nam malo fali da budemo dobri, da imamo neke pobjede na jednu loptu. Znali smo da meč protiv Oldenburga nije za prolaz, više za nas i ponos. Igrali smo jako, na momente čvrsto, borili smo se. Ali smo njihovim ključnim igračima dali da se razigraju. Kasnije smo se vratili, ali to nije bilo dovoljno. Nadam se da će se to promijeniti’.

Glavni problem crnogorskog šampiona još od pripremnog perioda je suviše meka odbrana. Pričao je o tome i Mijović na konferenciji nakon meča sa njemačkom ekipom. Jednostavno, u nekim trenucima Budućnost nije agresivna koliko je potrebno. A, ovako koncipirana ekipa bez odbrane teško da može da igra.

“Mnogo puta sa klupe stiže informacija da pravimo faulove, tako da smo mi krivi za to. Mnogo je slučajeva, ‘mis meč’ polutranzicija, tranzicija… Mi i dalje ne pravimo faulove. Na domaćem terenu moramo da ih pravimo više nego protivnik. Čak i neko ko se ne razumije previše u košarku kapira da to može biti problem” jasan je plejmejker “plavih”.

Već nakon prvog kruga grupne faze jasno je da je Budućnost ostala bez šansi za plasman u Top 16. Ivanović i drugovi imaju još pet utakmica (Unikaha i Galatasaraj u “Morači”, Oldenburg, Arka i Trento u gostima), pa se onda mogu fokusirati na ABA ligu. Međutim, moraju se maći sa “nule” u drugom po jačini evropskom takmičenju.

“Nećemo dozvoliti da bude 0-10. To bi bilo užasno i sramotno. Ne bi odgovaralo nikome, ni nama individualno ni klubu. Prošle godine smo igrali Evroligu, prije dvije četvrtfinale Evrokupa. Ne želimo da budemo bez pobjede”, priča Ivanović i nastavlja.

“U decembru će Evrokup biti gotov, a primarni fokus će biti ABA liga. Igraćemo jednu utakmicu nedjelju, što stvarno dosta znači. To može da nam pomogne”.

Poslije dugo mučenja naš sagovornik je konačno proradio. Dugo su svi čekali da Džoni uđe u svoj prepoznatljivi ritam, a odlična partija protiv Oldenburga daje nadu da se probudio.

“Malo je čudno, iskreno. Dugo igram ova takmičenja, znam da se nosim sa pritiskom. Ove sezone mojom krivicom stvari nijesu išle kako sam želio, što je dosta frustrirajuće. Mnogi su rekli da je protiv Zvezde bilo buđenje, ali nije. Razmišljam na način da sam svakim novim danom zahvalan što sam tu. Maksimalno motivisan idem na svaki trening i pitanje je vremena kada će početi da se dešavaju dobre stvari individualno”, poentirao je Nikola Ivanović.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve