Četvrtak, 25 Aprila, 2024
Rubrika:

Ivanović: Do kraja bez kalkulacija i opuštanja

Podgoričani su na putu za vrh ABA lige preskočili još jednu važnu stepenicu, savladali su Cedevita Olimpiju (89:75), i ''anulirali'' poraz u Ljubljani (95:84). ''Plavi'', tako, sada imaju dva poraza manje od Cedevita Olimpije i bolji međusobni skor, pa su tog rivala, praktično, eliminisali iz borbe za prvo mjesto u ligaškom dijelu

Još tri koraka dijele košarkaše Budućnost do cilja, prvog mjesta u ligaškom dijelu ABA lige i najbolje startne pozicije u plej-ofu.

Podgoričani su na tom putu preskočili još jednu važnu stepenicu, savladali su Cedevita Olimpiju (89:75), i ”anulirali” poraz u Ljubljani (95:84).

”Plavi”, tako, sada imaju dva poraza manje od Cedevita Olimpije i bolji međusobni skor, pa su tog rivala, praktično, eliminisali iz borbe za prvo mjesto u ligaškom dijelu…

– Utakmica sa Cedevitom je bila bitna prvenstveno zbog objezbjeđivanja mjesta u plej-ofu. A sad već razmišljamo o prvom mjestu koje i dalje možemo da zadržimo, ističe plej Budućnosti Nikola Ivanović, koji je u pobjedi protiv Cedevita Olimpije ubacio 11 poena, i upisao šest asistencija, četiri skoka i dvije ukradene lopte.

Budućnost je imala sličan meč protiv Cedevita Olimpije kao u Evrokupu. U oba slučaja, Podgoričani su otpor tima sa sjedištem u Ljubljani slomili u drugom poluvremenu, prije svega zahvaljujući igri u odbrani. Defanziva je jača strana ,,plavih“ u ovom dijelu sezone, ona i donosi rezultate, posebno što u ovom trenutku šut iz daljine nema željene procente realizacije. Istina, ,,plavi“ su u posljednjoj četvrtini i pogađali kad je bilo potrebno, pa Cedevita Olimpija i nije imala šansi u ovom meču, iako je u prvom poluvremenu izgledalo drugačije.

Sa te dvije pobjede, i konačnim značajem tih trijumfa, izabranici Dejana Milojevića su se, usput, revanširali Cedevita Olimpiji za dva poraza u Ljubljani u prvom dijelu sezone, u ABA ligi i Evrokupu.

– Cedevita je prva dva meča protiv nas igrala vrhunski, i znamo koliko oni mogu i koliko su opasna ekipa. Ali u drugom poluvremenu smo, zaista, odigrali kako treba, odbrana je bila na plej-of nivou. Bez obrzira što su neki njihovi najbolji igrači igrali dobro, računajući i 25 poena Jake (Blažiča), opet smo uspjeli da dobijemo meč ubjedljivo.

Budućnost do kraja ligaškog dijela ima još tri utakmice, u gostima sa Krkom i Mornarom, te kod kuće sa Igokeom. ”Plavima” trebaju sve tri pobjede kako ne bi prepustili prvo mjesto, počev od subotnjeg gostovanje Krki iz Novog Mesta.

– Ovo je prebitan period sezone. Imamo još tri utakmice do kraja ligaškog dijela i u svakoj moramo da igramo savršeno, bez ikakvih kalkulacija, opuštanja, i drugih razmišljanja. Kraj je sezone, ogroman je značaj svake utakmice. Krka je ekipa koja igra dobro, nije ekipa za potcjenjivanje, niti ekipa protiv koje je dovoljno samo da se pojavimo i pobijedimo. Pogotovo što je i njima bitna utakmica za opstanak u ligi. Bitno je da oporavimo tijelo i glavu, i nađemo motivaciju i pravi ritam na toj utakmici, zaključio je Nikola Ivanović.

Nije nam bilo lako da se motivišemo nakon Monaka

Iako su nakon eliminacije u četvrtfinalu Evrokupa pobijedili ubjedljivo u ABA ligi ekipe Mege i Cedevite Olimpije, košarkaši Budućnost Volija još uvijek nijesu zaboravili na bolnu eliminaciju od Monaka.

– Iskreno, posljednjih nekoliko dana smo bili dosta ispražnjeni. Nije nam bilo lako da crpimo motivaciju za prethodna dva meča, koja smo odigrali dobro, zaključno sa Cedevitom. Međutim, moramo da razmišljamo o tome šta znači ovaj period godine, koliko je bitno da se i diže forma i igra kvalitetno. Mislim da smo protiv Mege i Cedevita Olimpije odigrali na visokom nivou, ističe Nikola Ivanović.

Naš fokus je da zadržimo 1. mjesto

Iako su do kraja ligaškog dijela ostala još dva kola, samo su četiri ekipe (Mega, Partizan, FMP i Borac) odigrale sve 24 utakmice, ne računajući Primorsku, koja je tokom lige odustala od takmičenja. U narednom periodu treba da se odigra još devet zaostalih utakmica, odloženih zbog slučajeva korona virusa u ekipama. Zbog toga je sezona potpuno atipična, do posljednjeg se neće znati ko će sve u plej-of, a ko ispada iz lige…

– Ova sezona je totalno drugačija nego što je bila prethodnih godina, Mi smo sigurni za plej-of, Zvezda je najbliža tome, prvoj ili drugoj poziciji, dok su još tri ekipe u igri za plej-of mjesto. Najzanimljivija će borba biti između Mornara i Cedevite, kao i Igokee, koja igra vrhunski cijele sezone. Pratimo što se dešava i na ostalim terenima, ali je naš fokus da zadržimo prvo mjesto, jer smo svjesni koliko ono znači u plej-ofu, kaže Nikola Ivanović.

IzvorPobjeda

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve