Subota, 20 Aprila, 2024
Rubrika:

Ivanišević: Sa Novakom ću biti dok ne postane najbolji svih vremena

Ivanišević je povodom izbora u Hol slave ponovio zašto je u Đokovićevom taboru

Goran Ivanišević je u Melburnu kao učesnik turnira legendi ali ne propušta priliku da se nađe pri ruci i Novaku Đokoviću.

Foto: Tennis.com

Hrvat je uvjeren da je Srbin znatno bolji sada nego kada je najbolja svjetska osmorka igrala u Londonu.

“Trijumf na ATP kupu mnogo je pomogao Novaku da podigne formu. Srbija je osvojila titulu i zahvaljujući Dušanu Lajoviću i Viktoru Troickom, ali Novak je igrao nevjerovatno. Podrška koju je dobio od srpske zajednice bila je nevjerovatna i mnogo mu je pomogla. Njemu je bila potrebna ta pozitivna energija, vidjelo se da iz meča u meč igra sve bolje. Podigao je i igru i samopouzdanje.

Ivanišević je zadovoljan i poboljšanjem Novakovog početnog udarca

“Rekao mi je da želi da unaprijedi servis, pogotovo drugi. Sada redovno bilježi brzine od 180, 185 ili 190 kilometara na čas. To se više ne dešava povremeno nego stalno. Sada više vjeruje u svoj servis”.

Zadovoljan je efektima sedmomjesečnog zajedničkog rada.

“Nijesam došao da bih mu promijenio tehniku, nego da ispravim nekoliko detalja. Sada je sve došlo na svoje mjesto”.

Goran je zadovoljan i Novakovim odnosom.

“Nije lako mijenjati bilo šta u igri najboljeg na svijetu. Što bi bilo šta mijenjao u igri kojom je došao do vrha. Ali meni posao znatno olakšava njegova spremnost da napreduje. To čini moj i Vajdin posao mnogo lakšim. Marijan je mnogo duže sa njim, ali odlino se slažemo”, podsjetio je Goran da je saradnja srpskog asa i slovačkog trenera počela još 2006.

Ivanišević je povodom izbora u Hol slave ponovio zašto je u Đokovićevom taboru.

“Imam samo jednu želju, da ostanem dovoljno dugo sa Novakom da dočekam da postane najbolji teniser svih vremena. Ono što je pokazao u posljednjih devet godina, baš to i sugeriše”.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve