Petak, 29 Marta, 2024
Rubrika:

Ivanišević: Đoković je izrazio želju za jednim trenerom na Gren slemovima

Hrvat je pričao i o tome kako priprema Novaka za meč

Proslavljeni hrvatski teniser Goran Ivanišević govorio je o saradnji sa srpskim asom Novakom Đokovićem i planovima za predstojeću sezonu.

Foto: Express.co.uk

Ivanišević nije mogao izbjeći pitanje novinara “Jutarnjeg” o radu sa Novakom.

“Evo, Novakove pripreme kreću 9. decembra u Monte Karlu, zatim idem s njim 16. decembra za Abu Dabi gde će igrati egzibiciju i ostajem još do Božića u Dubaiju. Onda Marijan Vajda preuzima i ide s njim za Australiju gdje će igrati ATP kup. Vajda ide s njim i na Australijan open, dogovorili smo se da ćemo ići svaki na polovinu turnira. Dva Gren slema ja, dva on. Plan je za sada da idem na Vimbldon i US open. Novak je izrazio želju za jednim trenerom na Grend slemu, što je po meni dobro, a i Marijanu je dobro i tako se stvori nekako intimnija atmosfera. Očekivanja su uvijek velika, pogotovo kada radiš s igračem kao što je Novak kod kojeg je i samo finale neka vrsta neuspjeha. Kako mi je u loži dok ga gledam? Ma, sve se kuva u meni, non-stop su kamere na tebi i moraš da glumiš kao dobro mi je, a poletio bih da mogu. No smiren sam kao trener, iako mi ljudi ne vjeruju. Moraš da budeš pozitivan i volim to da radim”, otkriva Ivanišević.

Hrvat je pričao i o tome kako priprema Novaka za meč.

“Hah, svakako. Sve zavisi kako je on raspoložen. Nekada zajedno gledamo smiješni video i umiremo od smijeha pet minuta prije meča. Pravilo je da nema pravila. Ali, kada on izađe na teren, nikada nisam vidio takvu koncentraciju, to je nevjerovatno, i vidi se zašto je osvojio toliko Gren slamova. Sada će još više da grize u narednoj godini, nakon što je ovu završio na drugoj poziciji. Ali imamo sjajan odnos generalno, kao uostalom i s Vajdom, pričam Novaku i svoje anegdote iz karijere. Hvala Bogu ima na Jutjubu videa pa onda on gleda i umire od smijeha. Zaista je fenomenalna saradnja, a jako puno pomažu mentalitet i jezik”, zaključio je nekada drugi teniser planete.

Izvorb92

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve