Subota, 20 Aprila, 2024
Rubrika:

ITF: Đoković nije prekršio pravila

Srpski teniser Novak Đoković nije prekršio nijedno pravilo, jer Pravilnik Gren slema ne zabranjuje političke izjave, saopštila je Međunarodna teniska federacija.

Đoković je u ponedjeljak, 29. maja, nakon pobjede u prvom krugu Rolan Garosa na kameri napisao “Kosovo je srce Srbije”, u vrijeme pojačanih tenzija na Kosovu i Metohiji i nakon sukoba članova kosovske policije i Kfora sa Srbima koji su protestovali u Zvečanu.

Đoković je u istoj poruci na tv kamwerama ostavio i komentar “Stop nasilju”, što je parola protivnika režima Aleksandra Vučića, koji su proteklih nedjelja protestvovali na ulicama Beograda i drugih gradova Srbije.

Olimpijski i teniski savez Kosova optužili su Đokovića za pogoršavanje situacije ispisivanjem poruke na kameri koja je direktno prenosila meč.

ITF je saopštio da je primio pismo Teniskog saveza Kosova i da je ono proslijeđeno relevantnim organima u organizaciji Gren slema, ali da ne postoji odredba kojom se zabranjuju političke izjave, javio je Rojters.

“Pravila za igrače na Gren slem događajima određuje Pravilnik Gren slema, koji primjenjuju organizatori i regulatorni organi. Ne postoji odredba koja zabranjuje političke izjave”, naveo je portparol ITF-a u saopštenju poslatom u elektronskoj poruci.

Ukrajinska teniserka Elina Svitolina stala je na stranu Đokovića kako bi ga odbranila od negativnih komentara jer je srpski teniser iznio svoje mišljenje o Kosovu i Metohiji.

“Mi živimo u slobodnom svijetu, zašto onda ne možemo da kažemo svoje mišljenje o nečemu”, poručila je Svitolina poslije njene druge pobjede na Rolan Garosu.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve