Ponedjeljak, 25 Septembra, 2023
Rubrika:

Italijanski mediji: Danilo Vučić menadžer Vlahovića

La Repubblica navodi da su Vlahovićevi agenti, među kojima je navodno i mladi Vučić, zaslužni što je mladi napadač odbio ponudu Fjorentine da produži ugovor. Iz agencije koja zastupa Vlahovića za KRIK kažu da su neistiniti navodi italijanske štampe koji predsjednikovog sina dovode u vezu sa fudbalerom, a iz kabineta predsjednika ne isključuju tužbu protiv italijanskog lista

Sin predsjednika Srbije Danilo Vučić menadžer je jednog od najtraženijih mladih fudbalera Dušana Vlahovića, piše italijanska ”La Repubblica”.

Ovaj medij navodi da su Vlahovićevi agenti, među kojima je navodno i mladi Vučić, zaslužni što je mladi napadač odbio ponudu Fjorentine da produži ugovor. Iz agencije koja zastupa Vlahovića za KRIK kažu da su neistiniti navodi italijanske štampe koji predsjednikovog sina dovode u vezu sa fudbalerom, a iz kabineta predsjednika ne isključuju tužbu protiv italijanskog lista.

Kada su prije nekoliko mjeseci čelnici fudbalskog kluba Fiorentina iz Firence počeli pregovore sa srpskim fudbalerom i reprezentativcem Dušanom Vlahovićem, vjerovali su da će velikodušnom ponudom uspjeti da zadrže najboljeg mladog napadača italijanske prve lige, prenosi KRIK.

Sa platom koju mu je nudila Fiorentina, Vlahović bi postao najplaćeniji igrač u istoriji ovog italijanskog kluba, tvrdio je predsjednik kluba – dobio bi više od fudbalskih legendi Gabrijela Batistute i Ruija Košte. Pregovori, međutim, nijesu išli kako se očekivalo.

– Njegov agent treba da dođe u Firencu, on vodi pregovore. Rekao sam mu da mnogo rizikuje. Mi mu nudimo 40 miliona na pet godina. Ja radim čitave godine za ono što on može da dobije za dva, tri dana, rekao je predsjednik kluba Roko Komiso novinarima krajem septembra ove godine.

Samo nedjelju dana kasnije Komiso je izdao saopštenje. Uprkos primamljivoj ponudi, Vlahović ipak nije pristao da nastavi saradnju sa klubom za koji je igrao posljednje tri godine.

– Ponudu smo nekoliko puta povećavali da bismo zadovoljili i Dušana i ljude iz njegovog okruženja, ali uprkos naporima predlog novog ugovora nije prihvaćen.

U prekidu ugovora, kako piše italijanski list ”La Repubblica”, značajnu ulogu imali su agenti koji su zastupali Vlahovića. Oni su, izgleda, imali veće apetite.

”International Sports Office” iz Beograda i njen direktor Darko Ristić. Među agentima koji su zaduženi za Vlahovića, međutim, odnedavno se spominje i Danilo Vučić, sin predsjednika Srbije, piše ovaj italijanski list.

– Danilo Vučić jedan je od zastupnika napadača, a takođe i sin aktuelnog predsjednika Srbije Aleksandra Vučića. Vučić je, između ostalog, dospeo u žižu javnosti zbog fotografije koja ga prikazuje u društvu osoba iz srpskog podzemlja, toliko da je njegov otac morao da interveniše u jeku predizborne kampanje, piše ovaj italijanski list.

Da je mladi Vučić Vlahovićev agent objavili su i sportski italijanski mediji. Portal ”FirenzeViola” piše da je predsjednikov sin uticajan u agenciji, a osim toga i dobar prijatelj sa mladim fudbalerom.

Iz Fjorentine, međutim, nijesu zvanično potvrdili da je u pregovorima kao agent učestvovao i mladi Vučić.

Vlahovićev zvanični agent Darko Ristić za KRIK tvrdi da su neistiniti navodi italijanske štampe koji predsjednikovog sina dovode u vezu sa Vlahovićem.

– Danilo Vučić nije ni na koji način angažovan u agenciji ”International Sports Office”, niti je ikada bio, pa samim tim nije ni agent fudbalera Dušana Vlahovića, naveo je Ristić u pisanom odgovoru.

Novinari KRIK-a uputili su pitanja predsjedniku Srbije i Danilu Vučiću posredstvom Suzane Vasiljević, predsjednikove savjetnice za medije.

– ”La Repubblica” je iznijela najstrašnije izmišljotine na račun dečka koji se nikada, ponavljam nikada, nije bavio tim poslom. Što je najstrašnije, oni ne navode nijedan relevantan izvor za svoja saznanja, a ni potvrdu da je Danilo bio u kontaktu povodom ove teme. Ja ću Danila savjetovati da uzme advokate i da ih tuži, jer ovo je skandal međunarodnih razmjera, navela je predsjednikova savetnica i dodala da nema potrebe da se o ovome oglašavaju predsjednik i njegov sin.

– Ovo je dovoljno. ”La Repubblica” se nije ni potrudila da pita Danila za komentar, prema tome, nema potrebe da on odgovara na nešto u šta je protiv svoje volje upleten, navela je Vasiljević za KRIK.

Posljednja ponuda našla se na stolu krajem septembra. Da nastavi da igra za Fjorentinu do 2026. godine klub je Vlahoviću nudio 24 miliona evra, otkupnu klauzulu od 75 miliona eura (najmanja cijena za koju bi ga Fjorentina prodala) i 3 miliona provizije za agente.

Agenti nijesu tražili veću naknadu za Vlahovića ili bolje otkupne uslove već, kako piše ”La Repubblica”, više novca za sebe – 5 miliona eura provizije i 10 odsto u slučaju prodaje. Firentinci su se povukli.

Provizija od 3 miliona eura koju je Fiorentina ponudila agentima iznosi 12,5 odsto fudbalerovog honorara. FIFA najavljuje da bi od sljedeće godine mogla da ograniči visinu menadžerskog djela na 3 odsto od honorara i 10 odsto u slučaju prodaje. FIFA najavljuje da će da uvede i licence i obavezan test za agente.

IzvorKRIK

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve