Petak, 19 Aprila, 2024
Rubrika:

Istorijsku pobjedu Partizana u Madridu obilježila tuča u finišu utakmice

Umjesto o košarci i velikoj pobjedi Partizana u Madridu pričaće se o tuči u finišu druge utakmice četvrtfinala plej-ofa.

Košarkaši Partizana pobijedili su Real Madrid i u drugoj utakmici četvrtfinale Evrolige i na taj način napravili džinovski korak ka plasmanu na fajnal-for u Kaunasu, ali je utakmicu obilježila tuča u finišu utakmice pri vođstvu Partizana 95:80 na 2:18 prije kraja utakmice.

Partizan je bio u napadu, a onda je došlo do verbalnog, a potom i fizičkog koškanja Kevina Pantera i Serhija Ljulja, i to je bio signal za opšti haos na paketu.

Utakmica je prekinuta 2:16 prije kraja i nakon pregleda snimka sudije su konstatovale da se ne igra više jer su svi košarkaši isključeni zbog opšte tuče.

Svi košarkaši oba tima su isključeni, izuzev najiskusnijeg igrača Reala Rudija Fernandeza, tako da je pitanje ko će i kako moći da igra treću utakmicu u Beogradu i kakve će biti kazne Evrolige.

Jabusele je jednim rvačkim zahvatom, da mu pozavide i najbolji svjetski rvači grčko-rimskim stilom, bacio na parket Dantea Egzuma, koji se tom prilikom povrijedio, a i ostali igrači su bili u klinču.

Nakon ovoga usljediće vjerovatno rigorozne kazne za igrače oba tima, što će značajno umanjiti šanse tima koji ode na finalni turnir u Kaunas.

Bilo kako bilo, Kevin Panter i ostali košarkaši Partizana nijesu smjeli sebi dozvoliti nešto ovako, jer su imali sigurnu pobjedu i ako je iko morao biti nevrozan, to je Real, a ne kapiten crno-bijelih!

Nikada u istoriji jedna ekipa nije dva puta u plaj-ofu pobijedila Real u Madridu dva puta, ali je u tome uspio Željko Obradović sa Partizanom.

Partizan je sjajno otovrio drugi meč četvrtfinala i već nakon dva i po minuta, poslije poena Janisa Papapetrua imao 9:0, pa je već tada bilo jasno da se Madriđanima crno piše i u ovoj drugoj utakmici četvrtfinala.

Real se malo trgao nakon toga, ali nije uspjevao osjetnije da smanji razliku Partizana koja je uglavnom bila na sigurnoj distanci, a onda je u finišu poluvremena tim Željka Obradovića dodao gas i stekao prednost od 12 poena 31:19.

Kada je sredinom treće čewtvrtine Partizan odbbio napad Reala i rezultatski pritisak bilo je 52:57, nakon poena Džanana Muse bilo je jasno da domaćin više nema šansi da se vrati u meč. Partizan je napravio novi seriju 7:0, vratio dvocifrenu prednost i Real više nije imao šansi da se vrati.

Kada je vidjela da meč nede željenim tokom, a da sudije ne podliježu pritisku klupi i igračima Reala, publika je počela da skandira “Evroliga mafija”, ali ni to nije pomoglo.

U posljednjoj četvrtini Partizan je dotokao Real i sa 2:0 za crno-bijele četvrtfinalna serija se seli u beogradsku Arenu, gdje se

 

 

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve