Četvrtak, 28 Marta, 2024
Rubrika:

Istorijski uspjeh: Marija Vuković izborila finale

Marija je na šampionatu Evrope u Minhenu uspjela da u konkurenciji 24 takmičarke izbori plasman među 13 najboljih, tako da će imati priliku da sanja i san o medalji

Marija Vuković ispisala je novu stranicu istorije – crnogorska rekorderka u skoku uvis prva je naša atletičarka koja je uspjela da se domogne finala jednog velikog takmičenja.

Marija je na šampionatu Evrope u Minhenu uspjela da u konkurenciji 24 takmičarke izbori plasman među 13 najboljih, tako da će imati priliku da sanja i san o medalji. Današnje kvalifikacije visa donijele su slabije rezultate, tako da je već na početnoj visini 178 bilo takmičarki koje su zaustavljene. Marija je bez problema ,,letjela” na 183 i 187 centimetara, osvojila prvo mjesto u kvalifikacionoj grupi A, gdje su tu visinu preskočile samo još Angelina Topić iz Srbije, Brit Verman iz Holandije, Mirela Demireva iz Bugarske i Ukrajinka Jaroslava Mahučik, dok je još ostam takmičarki iz grupe B savladalo takođe visinu 187, zbog čega su kvalifikacije i prekinute, tako da će njih 13 biti u finalu, koje je na programu u neđelju.

Za Mariju Vuković ovo je četvrto seniorsko prvenstvo Evrope i prvi put uspjela je da se domogne finala.

IzvorPobjeda

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve