Petak, 29 Marta, 2024
Rubrika:

Istorijski trijumf Brentforda: Arsenal porazom počeo sezonu!

Prepustio je Brentford inicijativu Arsenalu, iz kontra-napada čekao svoju šansu i u dva navrata je uspio da zada udarac protivniku.

Debitant u Premijer ligi Brentford upisao je istorijski trijumf u tom takmičenju, pošto je na startu nove sezone pobjedio Arsenal kod kuće rezultatom 2:0.

Povratnik u elitni rang engleskog fudbala poslije 74 godine nije mogao da zamisli bolji početak.

Pred svojim navijačima na Brentford komjuniti stadionu srušio je slavnog londonskog rivala i za samo 90 minuta pokazao zašto je ponovo u društvu najboljih.

Prepustio je Brentford inicijativu Arsenalu, iz kontra-napada čekao svoju šansu i u dva navrata je uspio da zada udarac protivniku.

Serhi Kanjos je prvim golom u novoj sezoni doveo Pčele do prednosti u 22. minutu, da bi potvrda trijumfa stigla u 73. kada je Kristijan Norgor postavio konačan rezultat i nanio veliku glavobolju Tobdžijama već poslije premijerne utakmice.

Imala je ekipa Mikela Artete kontrolu lopte sve vrijeme, ukupno 22 udarca ka golu tima koji vodi Tomas Frank, ali su samo pokušaji Emila Smit-Roua sa početka drugog poluvremena i Nikole Pepea iz finiša meča predstavljali stopostotne šanse

Zaustavio je golman Brentforda David Raja šuteve ofanzivaca Arsenala i time izuzetno doprinio istorijskom trijumfu svog tima.

Na drugoj strani, domaćin je lako mogao da zabilježi i ubedljivije slavlje da stativa nije spasla goste kod šuta Brajana Embuema u ranoj fazi duela.

Arsenal u sljedećem kolu dočekuje Čelsi. Brentford gostuje Kristal Palasu.

 

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve