Petak, 19 Aprila, 2024
Rubrika:

Istorijska šansa: Crnogorke protiv BiH napadaju baraž za SP

Selekcija Mirka Marića ima dva boda više i utakmicu manje od današnjih rivalki i pobjedom bi napravila nedostižnu razliku

Suspenzija Rusije iz svih takmičenja omogućila je crnogorskim fudbalerkama istorijsku šansu.

,,Crvene“ su poslije diskvalifikacije ,,zbornaje“ došle na drugo mjesto grupe E kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo i ukoliko u preostala tri kola zadrže tu poziciju igraće u baražu za Mundijal 2023.

Zapravo, sve bi moglo da bude jasno poslije današnjeg okršaja sa Bosnom i Hercegovinom na terenu Trening kampa FSCG u Podgorici (14 h). Selekcija Mirka Marića ima dva boda više i utakmicu manje od današnjih rivalki i pobjedom bi napravila nedostižnu razliku.

– Djevojke su zaslužile da igraju ovako bitnu utakmicu i sigurno je zadovoljstvo igrati takav meč. Spremali smo se da pobijedimo, mislim da smo u ovom momentu bolji od Bosne i Hercegovine. Hoćemo li to pokazati na terenu, vidjećemo – kazao je selektor Marić.

Naše dame su sa BiH igrale na startu kvalifikacija i taj 17. septembar 2021. ostao je zlatnim slovima upisan u istoriji crnogorskog ženskog fudbala.

,,Crvene“ su u Zenici slavile 3:2, što im je bila prva pobjeda u glavnoj rundi kvalifikacija za velika takmičenja od 2012. godine, kada su se pojavile na fudbalskoj sceni, i prva nakon 26 uzastopnih poraza.

Potom su pobijedile i Azerbejdžan (2:0) i Maltu (2:0), a gubile od Rusije (5:0), Danske (5:1) i Azerbejdžana (1:0).

Do kraja kvalifikacija igraće i sa Dankinjama i Maltežankama u septembru.

– Ne sumnjam da Bosna i Hercegovina dolazi po pobjedu, ima mogućnost da se plasira u baraž, ali na nama je da probamo da zabilježimo još jednu bitnu pobjedu, najbitniju do sada. Odgovara nam i remi, ali idemo na pobjedu. Trijumfovaće ekipa koja bude imala veću želju i bude koncentrisana do kraja – kazala je naša kapitenka Slađana Bulatović.

Helena Božić nije igrala protiv BiH u Zenici, danas će biti veliki adut Mirka Marića.

– Kad su počinjale kvalifikacije nijesmo očekivale da možemo doći u priliku da igramo baraž za Svjetsko prvenstvo. Sticajem okolnosti, druge smo u grupi i vjerujem da ćemo povoljnim rezultatom protiv BiH ostati na toj poziciji – kazala je Božić.

IzvorPobjeda

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve