Subota, 20 Aprila, 2024
Rubrika:

Istorija u Donjoj Gorici: Nova stranica žute bajke

Na prelijepoj DG areni fudbaleri Podgorice dočekuju Lači (20.30h) u prvom meču prve runde kvalifikacija za Ligu konferencija. Istinski spektakl i meč za ponos svih u klubu

Sezona 2016/17 bili su trećeligaši, mali klub koji je imao svoje snove. I upravo je tada krenulo vrtoglav uspon koji će svoje usijanje imati večeras kada će debitovati na evropskoj sceni.

Na prelijepoj DG areni fudbaleri Podgorice dočekuju Lači (20.30h) u prvom meču prve runde kvalifikacija za Ligu konferencija. Istinski spektakl i meč za ponos svih u klubu.

A, kako to obično biva u našem fudbalu, bilo je mnogo promjena tokom ljeta. Međutim, Lješkopoljci su se tako pojačali da će imati sa čim da se ”isprse” albanskom predstavniku koji je prošle sezone bio četvrti u tamošnjem prvenstvu.

– Podgorica je kao klub rasla iz godine u godinu, kako rezultatski, tako i infrastrukturno, ali i organizaciono. Čast nam je da imamo priliku da predstavljamo crnogorski fudbal i definitivno je to ovaj klub zaslužio, jer je iz godineu godinu išao stepenicu po stepenicu naprijed, rekao je Dejan Roganović koji će večeras debitovati na klupi ”žutih”.

Tokom ljetnjeg prelaznog roka Podgoricu je napustilo osam igrača, ali su stigla zvučna pojačanja dugogodišnji internacionalca Vladimir Boljević, Ognjen Peličić,Žarko Popović, Ivan Bojović i Admir Adrović. Međutim, tokom skoro mjesec dana priprema Podgorici je nedostajalo utakmica i to može da bude glavni problem pred dvomeč sa ekipom koja je šest godina bez trofeja.

– Nije bilo lako, znam da nijesmo završili sve do kraja. Međutim, vjerujem da smo i nove igrače selektirali na pravi način, a da će ovaj dvomeč pokazati da Podgorica nije slučajno na evropskoj sceni, nema dilemu nekadašnji strateg Zete.

I upravo njegovo iskustvo u Evropi sa ”vukovima” može da pomogne debitantu na najvećoj sceni.

– Može značiti, ali neće biti presudno. Otišlo je dosta igrača koji su bili važni za uspjehe Podgorice, a došli su iskusni Adrović, Cicmil i Boljević, kao i neki mlađi, tako da smo morali brzo da se sklopimo. Kada su ovakvi mečevi u pitanju jasno je da ne smije biti grešaka, nema dilemu iskusni stručnjak.

A, za vrijeme priprema Roganović je sa izabranicima imao prostora da do tančina analizira rivala čije redove su pojačali dobro poznata imena našoj javnosti bek Marko Roganović iz OFK Titograda i napadač Dejan Zarubica iz Budućnosti.

– Znamo da je to kvalitetna ekipa, pojačana sa našim internacionalcima, uz napadača iz Senegala. Imaju kvalitet, znamo odakle nam prijetinajvećaopasnost, tako da smo spremni za ovaj dvomeč Želimo da budemo pravi, mirni, stabilni, moramo biti oprezni, jer igramo sa kvalitetnom ekipom, dobro smo ih skautirali i vjerujem da imamo svoje šanse i da možemo da napravimo rezultat, poentirao je Roganović.

Sve ono što je Podgorica do sada uradila bilo je kao iz snova. Večerašnji spektakl na DG areni dodatno će uljepšati bajku kluba iz Lješkopolja.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve