Petak, 19 Aprila, 2024
Rubrika:

Ispovijest Gorana Ivaniševića: Nijesam rekao da bih pucao na Srbe

"Nikada posle toga nijesam ništa slično rekao, niti sam imao takve izjave, niti sam nešto govorio protiv sportista i ostalih ljudi. Imao sam razlog za tu izjavu, koji sam vam ispričao”

Legendarni hrvatski teniser Goran Ivanišević demantovao je da je devedesetih godina rekao da bi pucao na Srbe.

Ivanišević, Foto: Tennismag.com

Ivanišević je u razgovoru za “Sportski žurnal” pričao o navodnoj izjavi kada je na nekom strelištu navodno rekao da bi „volio da su umjesto meta Srbi, pa da na njih puca”.

“Hajde da ispričam šta je tačno bilo. To se dogodilo prije 27 godina u Adelejdu. Taj turnir mi je ostao zauvijek u sjećanju, bio je jedan od najstresnijih u mojoj karijeri. Postoji cijela priča u pozadini zašto se to desilo i šta sam rekao. Prvi put sam te 1992. došao u Adelejd, čuvala me je specijalna policija. Nijesam mogao da odem ni u VC, a da me dvojica ne prate. U prvom kolu mi je rival Šveđanin Kulti. Igra bolje od mene, a onda u jednom dijelu meča na tribine dolazi pet do deset momaka, Srba, koji počinju da me psuju na najgori mogući način. Prijete da će me ubiti, preklati, vrijeđaju moju majku najvulgarnijim psovkama. Uzvraćam im, dolazi do prekida meča da njih odstrane sa tribina. A, onda se dešava jedna tragikomična situacija. Umjesto da ja budem taj koji ne može da pogodi teren, Kulti ne može da se sastavi. Posle meča me je pitao šta se to desilo”, naveo je Ivanišević.

Potom je objasnio kako je došlo do sporne izjave.

“U toku te nedjelje, pošto nijesam mogao nigdje da izađem, specijalci su me pozvali na strelište gdje oni vježbaju i pucaju. Dali su mi poluatomatsku pušku da gađam mete. One su iskakale, naravno ja ništa nijesam pogodio. Novinari su posle saznali da sam bio tamo i pitali me kako je bilo. Rekao sam im da je bilo super, ali da bi bilo još bolje da su umjesto meta bili oni navijači sa meča. Novinar je to preveo kako je preveo. Pogrešno. Jesam rekao ovo što sam vama sada ponovio, ali se moja izjava odnosila samo na te navijače, koji su me izludjeli vrijeđajući mene i psujući mi majku na najgori način. Ali, nikada posle toga nijesam ništa slično rekao, niti sam imao takve izjave, niti sam nešto govorio protiv sportista i ostalih ljudi. Imao sam razlog za tu izjavu, koji sam vam ispričao”, rekao je Ivanišević.

Ponovio je da nikada nije rekao da bi ubijao Srbe.

“Rekao sam samo da bi bilo bolje da su umjesto onih meta bili navijači sa tog meča koji su me vrijeđali i psovali mi majku. Sve sam to rekao u afektu. Takva su vremena bila. Nije to lako izdržati. Nije lako kada ne možeš da izađeš iz hotela danima, kada si pod velikim pritiskom. Poštujem sve, ali najviše volim i cijenim odakle dolazim. Nijesam nikoga ubio, niti sam mislio da nekoga ubijem”, istakao je Ivanišević.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve