Četvrtak, 25 Aprila, 2024
Rubrika:

Iskra se zadovoljna vratila iz Elbasana: Nećemo pokleknuti kada je najvažnije

Ovome ide u prilog i komentar iskusnog Darka Nikača koji je uvjeren da će njegovi saigrači i on biti potpuno fizički i psihički spremni za revanš

U Danilovgradu su juče fudbalske teme bile na repertoaru ljubitelja sporta koji su sa neskrivenim zadovoljstvom prepričavali dobro izdanje Iskre u prvom kolu kvalifikacija za Ligu konferencija protiv albanskog Ljačija (0:0).

Opšti je utisak da su ,,crveno-bijeli“ dostojno reprezentovali ovu sredinu i Crnu Goru na međunarodnoj sceni i da će uložiti maksimum kako bi se plasirali u narednu rundu.

Po svemu sudeći, jedini uslov je da rezultat iz Elbasana ne bude presudan za danilovgradskog prvoligaša i da ih trenutna euforija ne zavara, naprotiv, da to bude još veći motiv u uzvratnom susretu na ,,DG areni“ narednog četvrtka.

Strategija trenera Milivoja Novovića kojom je potpuno nadmudrio kolegu Špetima Dura urodila je plodom i nema razloga da njegovi izabranici ne ponove borbenost i zalaganje sa gostovanja, tim prije jer će na ,,svom“ terenu imati još veću podršku navijača.

Ovome ide u prilog i komentar iskusnog Darka Nikača koji je uvjeren da će njegovi saigrači i on biti potpuno fizički i psihički spremni za revanš.

– Mislim da smo odradili veliki dio posla i sve ono što se od nas tražilo i, što je najbitnije, sačuvali mrežu. Žao mi je što smo propustili nekoliko izglednih prilika, mogu slobodno reći zicera, da se vratimo kući čak i sa golom prednosti – rekao je Nikač, koji je bio u šansi na početku utakmice da se upiše u listu strijelaca, ali, kako nam je opisao tu situaciju, brzopleto je reagovao i prilika je otišla u nepovrat.

Ipak, nada se da će po pitanju realizacije biti mnogo bolje u drugom okršaju.

– Imamo vremena da detaljno analiziramo prvi meč, registrujemo njihove prednosti i slabosti, otklonimo sopstvene propuste i izađemo na megdan sa punim optimizmom i nadom da možemo nadmašiti sadašnje mogućnosti. Nadomak smo cilja i mislim da nećemo pokleknuti kada je najvažnije. Posebno mi je drago što smo imali ogromnu podršku ,,serdara“. Zaslužili su da im se odužimo na pravi način i zajedno proslavimo plasman u naredni krug – dodao je Nikač, koji dobro poznaje protivnika s obzirom na to da je prije dvije sezone branio boje Teute u Albaniji.

Rezultatom je zadovoljan i lijevi bek Andrej Pupović koji se priključio ekipi samo tri dana prije meča u Elbasanu.

– Ljači je, mora se priznati, napravio respektabilan sastav jer u svojim redovima ima izvanrednog Mentora Mazrekaja i brzonoge Afrikance koji su u svakom momentu predstavljali opasnost za našu odbranu. Ipak, potrudili smo se da stalnim presingom i budnim motrenjem na Adeleka Akinjemija i Saliua Gvinda osujetimo njihove namjere. Još jednom se potvrdilo pravilo da favorit na papiru ne mora da opravda tu ulogu, a mi ćemo nastojati da to potvrdimo u revanšu – rekao je Pupović koji je ušao u finišu.

IzvorPobjeda

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve