Srijeda, 24 Aprila, 2024
Rubrika:

Iskra se nada opstanku bez baraža

Za pomoćnog trenera Srđana Nikića koji je sa kolegom Milivojem Novovićem preuzeo odgovornost da do kraja prvenstva motiviše ekipu za osvajanje dragocjenih bodova kojih je doduše sve manje u opticaju, više nemaju pravo na grešku, nego da u finišu pokažu pravo lice i podsjete na start proljećnog dijela kada su osvajali bodove i kući i na strani

“Hvala šefe i puno sreće u budućoj trenerskoj karijeri!“, osvanula je vijest na zvaničnom sajtu FK Iskre, nakon ostavke Aleksandra Nedovića koji je poslije tri takmičarske sezone napustio kormilo danilovgradskog prvoligaša.

Za vrijeme njegovog dirigovanja sa klupe crveno-bijeli su ostvarili istorijski uspjeh, plasman na međunarodnu scenu u kvalifikacijama za evropska takmičenja i nizali uglavnom dobre rezultate u prvoj ligi. Slavlje u prvom kolu protiv Santa Kolome i snažan otpor Lokomotivi iz Plovdiva u drugom oplemenili su biografiju, poslije Lovćena najstarijeg fudbalskog kolektiva u našoj zemlji.

Međutim, ovoga puta po tom pitanju želje i ambicije su već arhivirane zbog lošeg učinka, naročito u posljednjih dvanaest utakmica dok je poraz od Dečića u polufinalu nacionalnog kupa potpuno razočarao i ugasio snove popularnim serdarima da će njihovi miljenici makar na jednom frontu stići do cilja.

To su bili glavni razlozi što je Nedović raskinuo ugovor četiri kola prije kraja šampionata.

Ali, kao da problemima nema kraja pa je trenutnu situaciju u klubu pogoršao i poraz od Petrovca, tako da Iskru očekuje žestoka borba za ostanak u društvu najboljih bez baraža.

Za pomoćnog trenera Srđana Nikića koji je sa kolegom Milivojem Novovićem preuzeo odgovornost da do kraja prvenstva motiviše ekipu za osvajanje dragocjenih bodova kojih je doduše sve manje u opticaju, više nemaju pravo na grešku, nego da u finišu pokažu pravo lice i podsjete na start proljećnog dijela kada su osvajali bodove i kući i na strani.

– Ponovo nam je falilo sportske sreće u presudnim momentima i po ko zna koji put gubimo utakmicu nakon bolje igre od rivala. Potpuno sam zadovoljan sa zalaganjem mladića i njihovim odgovornim pristupom, ali naravno ne i realizacijom i konačnim rezultatom – prokomentarisao je Nikić minuli okršaj na pjeni od mora.

On ističe da ih očekuju još tri teška meča – protiv Budućnosti i Rudara na matičnom stadionu i Jezera na strani. Međutim, vjeruje u kvalitete mladića koji će morati da pruže maksimum kako bi slavili i protiv novog šampiona koji, kako kaže, nije nepobjediv.

– Ne bojimo se izazova, naprotiv, spremni smo za borbu „prsa u prsa“, da dokažemo fudbalskoj javnosti da nam je mjesto među najboljim crnogorskim klubovima. Kada se sve sabere – bila je ovo turbulentna sezona od koje smo očekivali mnogo više, pa i novi izlazak na međunarodnu scenu. Sada smo tu gdje smo i trenutnu situaciju moramo najozbiljnije shvatiti kako bi uplovili u mirnu luku i ostali u ligi bez doigravanja – zaključio je Nikić.

IzvorPobjeda

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve