Srijeda, 17 Aprila, 2024
Rubrika:

Iskra i Zeta zatvaraju jesenju polusezonu: Pobjeda za topliju zimu

Zaostali meč 16. kola prvoligaškog karavana igra se danas od 13 časova na stadionu Braća Velašević

Utakmicom Iskre i Zete biće stavljena tačka na jesenju polusezonu u Telekom 1. CFL.

Zaostali meč 16. kola prvoligaškog karavana igra se danas od 13 časova na stadionu ”Braća Velašević”.

Kakav god epilog bio, nijedan od aktera ne može da popravi položaj na tabeli – Danilovgrađani će na pauzu sa pete pozicije, a Golubovčani kao ekipa koja drži ,,fenjer“.

Jasno je, međutim, da bi pobjeda mnogo značila jednima i drugima – izabranici Srđana Nikića prišli bi na bod od Evrope, što bi uz polufinale Kupa bio zapažen učinak, dok bi Zeta zimovala na ”minus četiri” do zone baraža, a to u krajnjem daje realniju nadu u opstanak.

– Važna utakmica za nas. Pobjedom bi zaokružili uspješnu polusezonu i zadovoljni otišli na pauzu. Imamo kadrovskih problema, biće teško, ali vjerujem da ćemo izvući najbolje u cilju nova tri boda – rekao je Nikić, strateg Iskre.

”Crveno-bijeli” nijesu dali gol u posljednja tri kola, a pred duel sa Zetom vezali su dva identična poraza na svom terenu od Jezera i Mornara (1:0).

– I pored rezultatske mini-krize, vjerujem da imamo snage i kvaliteta da ovaj meč riješimo u svoju korist. Ne bježimo od uloge favorita, ali to treba opravdati na terenu. Često se dešava da je ,,moranje“ najgora opcija, tim prije što Zeta ima perspektivnu ekipu koja ne zaslužuje ulogu fenjeraša. Upravo ta činjenica nas navodi na oprez i maksimalnu koncentraciju tokom čitave utakmice. Bolje rečeno – ne smijemo ponavljati greške iz prethodnih susreta ako želimo uspjeh. Naravno, ovoga puta moramo popraviti i realizaciju u protivničkom šesnaestercu, a to podrazumijeva i bolji učinak napadača – poručio je Nikić koji ne može da računa na sve potencijalne prvotimce.

Van stroja su povrijeđeni Obradović, Radunović i Tučević, požutjeli Šahman i Kumburović, te japanaski internacionalac Jamamoto koji je shodno dogovoru sa upravom prije nekoliko dana otputovao kući.

Oproštaj sa stilom

Meč u Danilovgradu možda je posljednja šansa za Zetu da uhvati priključak za mjesto koje nudi opstanak preko baraža.

U prethodnih 18 kola, Golubovčani su samo jednom osjetili slast trijumfa, sakupili su tek 10 bodova i trenutno su na ”minus sedam” od pretposljednje Podgorice.

Uspjehom protiv Iskre zima bi bila koliko-toliko toplija…

– Ne možemo da budemo zadovoljni ostvarenim tokom polusezone, ali potrudićemo se da makar za nijansu sve bude bolje. U nezavidnoj smo situaciji. Bodovni saldo i pozicija na tabeli ne idu nam u prilog, niti nude mogućnost da razmišljamo o bodu. Ulazimo u meč sa ciljem da pobijedimo – rekao je ofanzivac Ivan Vukčević, koji nastavlja:

– I oni su pod pritiskom jer su vezali dva poraza. Igraju kući i normalno je da razmišljaju o pobjedi kojom bi se približili Evropi. Znamo da imaju kadrovskih problema, ali i pored toga Iskra je dobra ekipa. Biće teško, ali spremni smo da se borimo za tri boda. Igraćemo ofanzivno, a nadam se da ćemo dati gol više od rivala – poručio je najbolji igrač i strijelac Golubovčana sa sedam pogodaka.

Vukčević je skrenuo pažnju dobrim partijama i već neko vrijeme priča se da u januarskom prelaznom roku odlazi u inostranstvo.

Lijepo bi bilo da se od Zete oprosti novim golom…

– Lijepo bi bilo da se oprostim sa dva gola – uz osmijeh kaže mladi reprezentativac.

– Nadam se da ću promijeniti sredinu tokom zime, ali ništa konkretno ne znam po tom pitanju. Radim, treniram, trudim se da budem što bolji i pomognem ekipi. Na ličnom planu je sve bilo kako treba, ali utisak nije potpun kada tim nema više pobjeda. Želim da protiv Iskre odigram dobro, a vidjećemo što donosi zima – zaključio je dvadesetogodišnji napadač koji se vraća u startnu postavu nakon pauze u prošlom kolu zbog kartona.

IzvorPobjeda

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve