Subota, 20 Aprila, 2024
Rubrika:

Iskra hita ka Evropi: Nema opuštanja, još nismo ispunili cilj

Iskra je od početka sezone u vrhu, osim eliminacije iz polufinala Kupa i poraza od Petrovca prije dva kola (4:1), gotovo da nije bilo mrlje i lošeg izdanja tokom sezone, pa je jasno da su izabranici Aleksandra Nedovića i zaslužili da se nađu na evropskoj mapi

Krajem prošle godine održana je svečanost povodom velikog jubileja, odnosno 100 godina od osnivanja Fudbalskog kluba Iskra, a tokom narednih mjesec Danilovgrađani bi trebalo da ispišu najsvjetliju stranicu istorije u proteklom vijeku.

Iskra, Foto: FK Iskra/FB

Osam kola prije kraja Iskra ima osam bodova više od Zete, pa je jasno da je sve bliža cilju, odnosno i definitivnoj ovjeri trećeg mjesta, a samim tim i prvim plasmanom na međunarodnu scenu.

Iskra je od početka sezone u vrhu, osim eliminacije iz polufinala Kupa i poraza od Petrovca prije dva kola (4:1), gotovo da nije bilo mrlje i lošeg izdanja tokom sezone, pa je jasno da su izabranici Aleksandra Nedovića i zaslužili da se nađu na evropskoj mapi.

Za korak bliže cilju su nakon 28. kola u kojem su savladali Grbalj, a u kojem je Zeta još jednom osvojila samo bod, pa Iskra sigurno korača ka Evropi.

“Mnogo bitna tri boda za nas u borbi za Evropu. Mnogo mi je drago što pobjeđujemo u kontinuitetu i pokazujemo da zaista posjedujemo kvalitet, odnosno da smo s razlogom u samom vrhu”, kazao je Driton Čamaj, ofanzivac Iskre.

Sjajno krilo Danilovgrađana kako odmiče sezona igra sve bolje – sada je jedan od glavnih aduta Aleksandra Nedovića, a novim golom donio je Iskri trijumf, koji zbog kiksa Zete vrijedi gotovo duplo.

“Nije bilo lako. Znali smo da nas čeka težak posao, iako je Grbalj fenjeraš. Baš zbog te situacije oni su došli da igraju vrlo otvoreno, svjesni da nemaju šta da izgube i protiv vrlo ofanzivnog Grblja nije bilo lako. Ali, kada se sve sabere mislim da smo zasluženo slavili”, dodao je Čamaj.

Pobjeda protiv Grblja dodatno je pogurala Iskru ka Evropi, ali u Danilovgradu nema euforije.

“Sada smo napravili još jedan korak ka Evropi, ali ima još mnogo da se igra. Već u nedjelju imamo teško gostovanje Titogradu, tako da je jasno da nema opuštanja”, istakao je Čamaj.

IzvorPobjeda

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve