Petak, 29 Marta, 2024
Rubrika:

Iskra dobila licencu za nastup u Evropi

UEFA će, u skladu sa sistemom finansijskog fer pleja, i dalje nastaviti da vrši finansijski monitoring klubova koji učestvuju u takmičenjima pod njenim okriljem

Komisija za žalbe za licenciranje FSCG prihvatila je žalbu Iskre i izdala klubu iz Danilovgrada licencu za nastup u UEFA takmičenjima.

“Žalbe FK „Podgorica“ i FK „Mornar“ odbijene su kao neosnovane jer klubovi u propisanim rokovima u prvostepenom i drugostepenom postuku nijesu dostavili potrebnu dokumentaciju propisanu UEFA-nim Pravilnikom o licenciranju i finansijskom fer pleju.

U skladu sa članom 92 Pravilnika o licenciranju klubova za takmičenja u organizaciji UEFA, ukoliko klub podnosilac zahtjeva za licencu ne dostavi dokumentaciju ili ne ispuni određene minimalne zahtjeve po pitanju sadržaja, formata i obračuna, ili ako je ne dostavi u roku propisanim Pravilnikom, mora se odbiti izdavanje UEFA licence.

Ispitivanje i ocjena ispunjenosti kriterijuma u okviru sistema licenciranja vrši se u skladu sa FSCG Pravilnikom o licenciranju klubova za klupska takmičenja u organizaciji UEFA, UEFA-nim Pravilnikom o licenciranju i finansijskom fer pleju i UEFA Standardom kvaliteta licenciranja klubova, kojima su propisana načela i postupci ocjenjivanja ispunjenosti kriterijuma i upravljanja sistemom licenciranja.

UEFA će, u skladu sa sistemom finansijskog fer pleja, i dalje nastaviti da vrši finansijski monitoring klubova koji učestvuju u takmičenjima pod njenim okriljem”, ističe se u saopštenju koje potpisuje menadžer Odjeljenja licenciranje Ana Raspopović.

Ranije su licence dobili Budućnost, Sutjeska, Dečić i Ženski fudbalski klub Breznica.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve