Petak, 29 Marta, 2024
Rubrika:

Iskra debituje pred svojim navjiačima, Rudar rival

U ovom trenutku mnogo je lakše gostima da bez opterećenja izađu na megdan izabranicima Milivoja Novovića, za razliku od domaćina kome se pobjeda nameće kao imperativ za bijeg sa začelja tabele. Šefa struke ne brine toliko težak poraz u Tuzima koliko odnos pojedinaca prema igri i klubu uopšte, koji se, kako kaže, mora iz korijena promijeniti

Kako je utakmica iz prvog kola protiv Budućnosti odložena, to će Iskra premijeru pred svojim navijačima odigrati večeras sa Rudarom koji je prošle sedmice slavio protiv Mornara dok su Danilovgrađani poraženi od Dečića.

U ovom trenutku mnogo je lakše gostima da bez opterećenja izađu na megdan izabranicima Milivoja Novovića, za razliku od domaćina kome se pobjeda nameće kao imperativ za bijeg sa začelja tabele. Šefa struke ne brine toliko težak poraz u Tuzima koliko odnos pojedinaca prema igri i klubu uopšte, koji se, kako kaže, mora iz korijena promijeniti.

“Nedopustivo je za jednog profesionalca da olako shvati okršaj protiv bilo koje ekipe, a kamoli protiv pretendenta na najviši plasman. To se ubuduće neće tolerisati i samo oni koji budu potpuno spremni moći će da igraju. Bod ili tri moraju se zaslužiti na terenu. To znači da samo dobra koncentracija, disciplina i maksimalno zalaganje mogu dati pozitivan rezultat koji i očekujemo u ovom meču”, rekao je Novović.

Strateg Danilovgrađana imaće i ovog puta dosta kadrovskih problema s obzirom na to da će pojedini odmarati zbog povreda.

“Ne mogu računati na Rajovića, Mitrovića i Francuza Bertegea koji nam se priključio prije dvadesetak dana, ali su ostali voljni da poprave utisak sa starta šampionata i stave do znanja fudbalskoj javnosti da ćemo ponovo biti u najužem krugu za mjesto koje garantuje izlazak na evropsku scenu”, uvjeren je Novović, uz napomenu da se od povrede oporavio brzonogi Pavlićević.

Sa druge strane, Rudar dolazi u Danilovgrad u sjajnom raspoloženju. Pljevljaci su bili desetkovani prethodnog vikenda, ali su i pored toga savladali Mornar i pokazali da je premijera bila samo loš dan.

“Najbitnije je da uđemo dobro u meč, da budemo maksimalno fokusirani od samog starta. Rudar će u Danilovgradu, kao i na svakoj utakmici dati sve od sebe, kako bismo došli do pozitivnog rezultata”, rekao je nekadašnji štoper Iskre, a sada prvotimac Rudara Miloš Bakrač.

Pljevljaci su se praktično kompletirali, nema samo Bojovića.

“Ko god da zaigra biće prilično motivisan. Prednost i prevaga mogu biti naši igrači u napadu, koji svakoj ekipi mogu da naprave problem. Ako budemo odgovorni i koncentrisani, mislim da možemo do povoljnog ishoda”, naglasio je Bakrač.

IzvorPobjeda

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve