Subota, 20 Aprila, 2024
Rubrika:

Irving: Odluka o vakcini koštala me oko 100 miliona dolara

U prethodne dvije sezone kontroverzna NBA zvijezda nije mogla u dugim periodima uopšte da nastupa na mečevima

Kajri Irving (30), jedan od najboljih bekova u NBA, kazao je da ga je odluka da se ne vakciniše protiv korona virusa koštala ugovora vrijednog oko 100 miliona američkih dolara.

U prethodne dvije sezone kontroverzna NBA zvijezda nije mogla u dugim periodima uopšte da nastupa na mečevima, zbog pravila zabrane nastupa na sportskim takmičenjima u zatvorenom za nevakcinisane u brojnim američkim saveznim državama.

Amerikanac je istakao da je imao opciju da produži ugovor u Bruklin Netsima po sjajnim uslovima, pod uslovom da se vakciniše.

– Odrekao sam se četvorogodišnjeg ugovora koji mi je bio ponuđen, radilo se o 100 i nešto miliona dolara, to sam učinio zbog odluke da se ne vakcinišem. Izbor je bio jasan, da dobijem ovaj ugovor, vaksinišem se, ili ostanem nevakcinisan i prihvatim tu neizvjesnost za moju budućnost, da li ću uopšte biti u ovoj ligi, da li ću biti u ovom timu. Tako da sam morao da se pozabavim stvarnim okolnostima opasnosti da ostanem bez posla zbog ove odluke – rekao je Irving.

I u narednoj sezoni, posljednjoj po starom ugovoru, kombo-bek igraće za Bruklin Netse. NBA šampion iz 2016. godine u prošloj sezoni bilježio je 27,4 poena, 5,8 asistencija i 4,4 skoka u prosjeku, na 29 odigranih utakmica za njujorški tim. Sedam puta nastupio je na Ol-staru i jednom izabran u drugu petorku lige.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve