Četvrtak, 28 Marta, 2024
Rubrika:

Investicija vrijedna 8,8 miliona eura: Do kraja naredne godine biće završen stadion na Cetinju

Istaknuto je da su se radovi početkom ove godine odvijali usporenom dinamikom, usljed  loših vremenskih uslova, pa je izvođač proteklih dana intenzivirao aktivnosti

Izgradnja fudbalskog stadiona na Cetinju teče ugovorenom dinamikom, a trenutno se radi betonska konstrukcija Istočne i Zapadne tribine, saopšteno  je danas tokom redovnog sastanka inženjerskog tima izvođača radova, kompanije “Erlang”, i predstavnika Uprave javnih radova.

Istaknuto je da su se radovi početkom ove godine odvijali usporenom dinamikom, usljed  loših vremenskih uslova, pa je izvođač proteklih dana intenzivirao aktivnosti.

“Ovaj izuzetno značajan sportski objekat ne samo za grad Cetinje, već i za cijelu Crnu Goru, realizuju Vlada Crne Gore, Prijestonica Cetinje i Fudbalski savez Crne Gore, pri čemu će Vlada kroz kapitalni budžet zaključno sa idućom godinom investirati oko 4,4 miliona eura. Vrijednost kompletne investicije iznosi blizu 8,8 miliona eura, a rok za završetak radova je kraj naredne godine”, saopšteno je iz Uprave javnih radova.

Stadion će imati kapacitet 5.192 mjesta, čime će biti ispunjeni UEFA kriterijumi za odigravanje međunarodnih i reprezentativnih utakmica.

“Projektom je predviđeno da na istočnoj tribini budu 2.103 mjesta i 98 u ložama, dok je kapacitet zapadne tribine 2.129 gledalaca i 145 u ložama. Sjeverni dio stadiona raspolagaće sa 717 mjesta, a južni prizemni dio opredijeljen je za komercijalne sadržaje, orjentisane prema pristupnom trgu”

Pored novog stadiona na Cetinju, Vlada Crne Gore, posredstvom Uprave javnih radova, trenutno realizuje i druge kapitalne sportske projekte.

Tako je nedavno raspisan tender za rekonstrukciju tribine stadiona “Sutjeske” u Nikšiću, a u toku je i rekonstrukcija zatvorenog bazena “Nikša Bućin” u Kotoru, saopšteni je iz Uprave javih radova.

IzvorantenaM

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve