Nedjelja, 26 Marta, 2023
Rubrika:

Infografika: Srbija i Hrvatska najvrijednije reprezentacije u regiji

Vrijednost nacionalnog tima Srbije procijenjena je na 287,7 miliona eura, a najvrijedniji igrač je Sergej Milinković-Savić, za kojeg njemački portal kaže da trenutno vrijedi 65 miliona eura

Prema posljednjim podacima Transfermarkta, jedne od najvećih sportskih web-stranica, koja, između ostalog, prati procijenjenu vrijednosti fudbalera, najvrijednije reprezentacije u regiji su Srbija i Hrvatska.

Fudbaleri, Foto: Balkans.aljazeera.net

Vrijednost nacionalnog tima Srbije procijenjena je na 287,7 miliona eura, a najvrijedniji igrač je Sergej Milinković-Savić, za kojeg njemački portal kaže da trenutno vrijedi 65 miliona eura.

Reprezentacija “Vatrenih” vrijedi 285,35 miliona eura, a trenutno najvrijedniji igrač je srednjak milanskog Intera Marselo Brozović, koji je procijenjen na 50 miliona eura.

Luka Modrić, najbolji igrač svijeta za 2018. godinu, sada 34-godišnjak, procijenjen je na 20 miliona eura.

Reprezentacija Bosne i Hercegovine je treća po vrijednosti u regiji i to s 160,9 miliona eura. Najvrijedniji igrač je veznjak Juventusa Miralem Pjanić, koji vrijedi 70 miliona eura.

U reprezentaciji Slovenije, čija je ukupna vrijednost procijenjena na 159,75 miliona eura, 100 miliona “otpada” na golmana Atletiko Madrida Jana Oblaka.

U reprezentaciji Kosova najvrijedniji je mladi napadač Verdera Milot Rašica, koji je procijenjen na 20 miliona eura. Cijela reprezentacija vrijedi nešto manje od 70 miliona eura.

Makeodnski “vonderkid” Eljif Elmas najvrijedniji je igrač reprezentacije Sjeverne Makedonije, s procijenjenom vrijednošću od 17 miliona eura.

Crna Gora ima reprezentaciju koja ima ubjedljivo najmanju procijenjenu vrijednost i to 29 miliona eura. Vežnjak Lazija Adam Marušić najvrijedniji je igrač i vrijedi sedam miliona eura.

U nastavku istražite pet najvrijednijih igrača svake reprezentacije u regiji.

Foto: Transfermarkt.com

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve