Petak, 19 Aprila, 2024
Rubrika:

Infantino najavio: FIFA razmatra promjenu pravila igranja rukom

Infantino je naveo da FIFA teži “poštenju, dosljednosti i transparentnosti” u vezi sa pravilima o kojima se intenzivno raspravlja. U svom odgovoru Čeferinu, Infantino je naveo da će o predlogu UEFA biti riječi na sastanku Međunarodnog borda fudbalskih saveza (IFAB) ovog mjeseca

Predsjednik FIFA Đani Infantino rekao je da će se procijeniti predlog UEFA o promjeni pravila igranja rukom kako bi se spriječilo donošenje odluka koje štete fudbalu.

Infantino, Foto: Fifa.com

Infantino je to naveo u pismu predsjedniku UEFA Aleksandru Čeferinu, u koje je agencija Asošiejted pres imala uvid.

Infantino je naveo da FIFA teži “poštenju, dosljednosti i transparentnosti” u vezi sa pravilima o kojima se intenzivno raspravlja.

U svom odgovoru Čeferinu, Infantino je naveo da će o predlogu UEFA biti riječi na sastanku Međunarodnog borda fudbalskih saveza (IFAB) ovog mjeseca.

“Ovo nije prvi put da je to pravilo u centru diskusije i vjerujem da neće biti ni posljednji put. Vjerujem da intenzitet rasprave o ovom određenom dijelu igre dobro ilustruje strast prema našem sportu i suptilnosti koje ga čine jako privlačnim”, naveo je Infantino u pismu.

Izmjenom pravila 2019. godine utvrdjeno je da je prekršaj napravljen ako su ruke fudbalera raširene u neprirodnom položaju u trenutku kada ga pogadja lopta.

Promjenu fudbalskih pravila nadgleda IFAB, FIFA kontroliše polovinu od osam glasova, a četiri glasa drže Fudbalski savezi Engleske, Škotske, Velsa i Sjeverne Irske.

Tehnički i fudbalski savetodavni odbori IFAB sastaće se ovog mjeseca uoči Generalne skupštine sljedeće godine. Infantino je rekao Čeferinu da je obaviješten da će predlog Uefe o igranju rukom biti na dnevnom redu.

“Kao što ste tačno istakli, naš fokus ne bi trebalo da bude usmjeren samo na razmatranje potencijala predloženih izmjena, već i na razmatranje efikasnosti izvršenih promjena”, naveo je predsjednik Fife.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve