Petak, 19 Aprila, 2024
Rubrika:

IMZE: Bah stigao u Crnu Goru, dočekali ga Janović i Simonović

Bah je prvi put u našoj zemlji, a povod njegovog dolaska su Igre malih zemalja Evrope, koje se održavaju u Budvi, Tivtu, Podgorici, Baru i na Cetinju

U toku su Igre malih zemalja Evrope u Crnoj Gori. Na Igrama malih zemalja učestvuje 846 sportista iz devet država, koji će se u narednih pet dana takmičiti u deset sportova.

IV dan (31.05.2019)

17:48 Predsjednik Crnogorskog olimpijskog komiteta Dušan Simonović i ministar sporta i mladih Nikola Janović dočekali su danas predsjednika Međunarodnog Olimpijskog Komiteta Tomasa Baha.

Bah je prvi put u našoj zemlji, a povod njegovog dolaska su Igre malih zemalja Evrope, koje se održavaju u Budvi, Tivtu, Podgorici, Baru i na Cetinju.

“Velika nam je čast što imamo priliku da vas ugostimo”, poručili su u znak dobrodošlice Simonović i Janović.

Bah će u Crnoj Gori ostati do sjutra veče, a planirano je da isprati svečanu ceremoniju zatvaranja IMZE.

17:22 Crnogorska atletičarka Ljiljana Matović osvojila je zlatnu medalju u troskoku na Igrama malih zemalja Evrope, koje se održavaju u našoj zemlji.

Ona je do najsjajnijeg odličja došla skokom od 12 metara i 82 centimetra. Srebro je pripalo Maltežanki Klari Azopardi (12,3) i Irma Gunarsdotir (12,09).

Do medalje, ali bronzane stigao je i Darko Pešić. Dvadesetšestogodišnji Cetinjanin do odličja je došao na trci 110 metara sa preponama rezultatom 14 sekundi i 86 stotinki.

Zlatna medalja pripala je Luksemburžaninu Frankoi Graileu koji je pomenutu dionicu istrčao za 14,52 sekunde, dok je srebro osvojio Isak oli Trastason sa Islanda sa rezultatom 14,85.

16:15 Crna Gora ima nove medalje u streljaštvu – posljednjeg dana takmičenja u Sportskom centru Rea u Budvi radovali su se Miloš Božović i Nemanja Obradović u disciplini vazdušna puška.

Dvadesetjednogodišnji Božović je osvojio zlato sa pogođenih 240,1 krugova, dok je osamnaestogodišnji Obradović sa 217,1 krugova ostvario rezultat za bronzu.

Srebro je osvojio Kipranin Andreas Haralambus (238,8 krugova).

13:38 Crnogorska teniserka Vladica Babić igraće u finalu turnira koji se održava na terenima Slovenske plaže u sklopu IMZE. Babić je nakon sjajne igre i preokreta u polufinalu uspjela da savlada Kipranku Raluku Serban 2:1 (4:6, 7:6, 6:0).

Vladica će se za zlatnu medalju boriti u subotu (11h) protiv predstavnice Luksemburga Eleonore Molinaro Simon.

12:12 Odbojkašice Crne Gore slavile su i u četvrtom meču na Igrama malih zemalja Evrope.

Današnji protivnik izabranicama Nikole Masoničića bila je selekcija Luksemburga, a “crvene” su lako stigle do pobjede od 3-0, po setovima: 25-14, 25-12, 25-21.

Meč za zlatnu medalju, odbojkašice Crne Gore igraju sjutra protiv reprezentacije Islanda.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve