Utorak, 23 Aprila, 2024
Rubrika:

IHF potvrdio: Kvalifikacioni turnir za OI igra se u Morači, bez gledalaca

Termin turnira koji je bio doveden u pitanje zbog straha od širenja coronavirusa COVID-19, dakle, ostaje nepromijenjen, ali će isti biti odigran bez prisustva publike

Kvalifikacioni turnir za plasman na Olimpijske igre u Tokiju biće održan u Podgorici od 20. do 22. marta, odlučeno je na hitnom sastanku u Bazelu koji je sazvala Svjetska rukometna federacija (IHF), a kojem je prisustvovao predsjednik Rukometnog saveza Crne Gore Petar Kapisoda.

Rukometašice, Foto: Aniko Kovacs

Termin turnira koji je bio doveden u pitanje zbog straha od širenja coronavirusa COVID-19, dakle, ostaje nepromijenjen, ali će isti biti odigran bez prisustva publike.

Rukometni savez Crne Gore u obavezi je da poštuje i odluke Ministarstva zdravlja i drugih nadležnih državnih institucija, a koje su zabranile prisustvo publike na sportskim takmičenjima.

Sastanku u Bazelu, pored Kapisode, prisustvovali su i predsjednici nacionalnih federacija Mađarske, Španije, Norveške, Francuske i Njemačke, koje su takođe, domaćini kvalifikacionih turnira u muškoj i ženskoj konkurenciji.

I dalje je neizvjesno da li će biti održan turnir u Španiji, imajući u vidu da je ta država pogođena corona virusom COVID-19.

IHF je naložio nacionalnim federacijama koje su domaćini kvalifikacionih turnira da preduzmu dodatne mjere u cilju zdravstvene zaštite svih aktera.

Na turniru u Podgorici, koji će biti organizovan u Sportskom centru „Morača“, rivali naše reprezentacije biće Norveška, Tajland i Rumunija, a plasman na Olimpijske igre obezbijediće dvije prvoplasirane selekcije.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve