Petak, 19 Aprila, 2024
Rubrika:

Igramo da bismo se kvalifikovali, a ne slikali: Respekt DA, strah NE

“Dok ima matematičke nade, moramo da pokušamo da se kvalifikujemo. Na kraju krajeva, igramo da bi se kvalifikovali, a ne slikali”, rekao je selektor Faruk Hadžibegić.

Prva stotka! Crna Gora je u svojoj istoriji odigrala 99 utakmica, upisala je 33 pobjede, 27 remija i 39 poraza, a 100. okršaj je prelomni u borbi za revolucionarno Evropsko prvenstvo 2020. godine. Prelomni, jer pobjeda daje nadu u drugo mjesto kvalifikacione grupe A, dok neriješen ishod ili neuspjeh gasi snove o velikom takmičenju.

A Faruk Hadžibegić je, uprkos svim problemima u igračkom kadru, optimista pred utakmicu sa Češkom (20.45, Nova M)…

“Dok ima matematičke nade, moramo da pokušamo da se kvalifikujemo. Na kraju krajeva, igramo da bi se kvalifikovali, a ne slikali”, jasan je 61-godišnji selektor, koji se nadovezao: “Pred nama je utakmice u kojoj nemamo šta da izgubimo, ali možemo mnogo da dobijemo. Ako pobijedimo, možemo realno da mislimo da smo u igri za plasman na EURO”.

Nakon što je upisao trijumf na debiju protiv Mađarske (2:1), selektor je uživo gledao poraz Češke (2:1) u Prištini u subotu veče od Kosova…

“Na utakmici sa Mađarskom sam vidio da možemo da pobijedimo, a meč Kosovo – Češka mi je to potvrdio. Češka je bila favorit, ali vidjeli smo u kvalifikacijama da ima iznenađenja, pa hajde da i mi budemo iznenađenje”, poručio je Hadžibegić, koji vjeruje da ima recept za protivnika protiv koga nikada nismo postigli ni gol (tri meča – tri poraza)…

“Češku respektujem, ali se ne plašim. Imamo dobru ekipu koja je sposobna da napravi probleme Česima”.

Kako god se završi utakmica, Faruk Hadžibegić će biti upamćen kao čovjek koji je vodio 100. meč “hrabrih sokolova”.

“To je apsolutna čast. Ima želje i motivacije drugačije nego što je bilo protiv Mađarske. Prvo, jer su bodovi u pitanju, a drugo zadovoljstvo je biti dio tako nečeg velikog”, podvukao je selektor.

A zadovoljstvo će biti još veće ako prvi put padne Češka. Faruk Hadžibegić ne sumnja u to…

 

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve