Četvrtak, 25 Aprila, 2024
Rubrika:

Iga Svjontek i dalje prva, Danka Kovinić napredovala četiri pozicije

Najbolja crnogorska teniserka Danka Kovinić (852) na novoj WTA listi zauzima 65. mjesto, što je za četiri pozicije bolji plasman u odnosu na prethodni period.

Poljakinja Iga Svjontek (8.940) sačuvala je prvo mjesto na WTA listi, ali joj  je sve bliža Bjeloruskinja Arina Sabalenka (7.541) i ne bi bilo nikakvo iznenađenje da je smjeni na vrhu do kraja Vimbldona.

Činjenica da je Sabalenka Bjeloruskinja, zbog rata u Ukrajini moglo bi da izazove dodatne probleme u svjetskom enisu i WTA organizaciji-

Amerikanka Džesika Pegula (5.205) je na trećoj, Kazahstanka Elena Ribakina (5.090) na četvrtoj, a Francuskinja Karolin Garsija (5.025) na petoj poziciji.

Najbolja crnogorska teniserka Danka Kovinić (852) na novoj WTA listi zauzima 65. mjesto, što je za četiri pozicije bolji plasman u odnosu na prethodni period, tako da na predstojećem Rolan Garosu neće igrati kvalifikacije, već će biti direktan učesnik Grend slema.

Kovinić je u prvom kolu Mastersa u Rimu eliminisala domaću teniserku Luciju Bronceti (2:1), a onda je u drugoj rundi predala meč Barbori Krejčikovoj.

 

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve