Utorak, 16 Aprila, 2024
Rubrika:

Ide u BiH: Vujović novi trener Borca iz Banja Luke

Posljednji angažman Vujović je imao kao trener PPD Zagreba koji je napustio u martu prošle godine. Prije Zagreba je trenirao Metaloplastiku, Partizan, Siudad Real, Vardar, Al Sad, Al Šabab, Koper i Željezničar

Veselin Vujović je novi trener Borca iz Banja Luke. Na klupi prvoligaša iz BiH će naslijediti Mirka Mikića.

Prema riječima sportskog direktora Borca Vladimira Brankovića, klub i Vujović su brzo postigli dogovor, a trener nije postavljao nikakve posebne uslove.

Posljednji angažman Vujović je imao kao trener PPD Zagreba koji je napustio u martu prošle godine. Prije Zagreba je trenirao Metaloplastiku, Partizan, Siudad Real, Vardar, Al Sad, Al Šabab, Koper i Željezničar.

Bio je i selektor Jugoslavije, kasnije Srbije i Crne Gore, Makedonije i od 2015. do 2019. Slovenije. S tom je reprezentacijom osvojio bronzu na SP 2017. godine u Francuskoj.

“Mi smo zadovoljni radom Mikića, a u dogovoru sa njim riješili smo da angažujemo priznatog i trenera sa nevjerovatnom reputacijom. Vujović nije postavljao velike zahtjeve, ali smatramo da je pravi čovjek za ambicije kluba na domaćoj i evropskoj sceni. Za klub i uopšte napredak ovog sporta je jako značajno što je jedan od najvećih rukometaša i takođe uspješan trener, Vujović, prihvatio da preuzme mjesto trener”, naglasio je predsjednik Borca Saša Kondić.

Borac je sedam puta bio prvak SFR Jugoslavije a 1976. godine je bio i prvak Evrope.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve