Utorak, 23 Aprila, 2024
Rubrika:

I to je moguće: Teniserke podijelile WTA naslov u Melburnu

U polufinalima koja su igrana u nedjelju Estonka Anet Kontavei je pobijedila Grkinju Mariju Sakari sa 2-6 6-3 (11-9), a An Li je sa 7-6(5) 6-7(5) (10-6) bila bolja od sunarodnjakinje Dženifer Brejdi. Vremena za finalni susret jednostavno nije ostalo jer su u ponedjeljak već na rasporedu prvi susreti Australian Opena

Estonka Anet Kontavei i Amerikanka En Li podijelile su naslov na WTA teniskom turniru Gramphians Trophy u nedjelju nakon što su organizatori ostali bez vremena da organiziraju finale.

Grampians Trophy je trebao završiti u nedjelju, ali je jedan od djelatnika hotela u kojem su teniseri bili smješteni u karanteni bio pozitivan na koronavirus tako da su svi mečevi planirani za četvrtak otkazani.

U polufinalima koja su igrana u nedjelju Estonka Anet Kontavei je pobijedila Grkinju Mariju Sakari sa 2-6 6-3 (11-9), a An Li je sa 7-6(5) 6-7(5) (10-6) bila bolja od sunarodnjakinje Dženifer Brejdi.

Vremena za finalni susret jednostavno nije ostalo jer su u ponedjeljak već na rasporedu prvi susreti Australian Opena.

Obje teniserke će primiti novčanu nagradu i uručen im je trofej te će im biti dodijeljen naslov, objavio je WTA.

– Naravno, voljela bih da sam igrala finale ali tako je kako je i definitivno je na neki način dijeliti trofej, kazala je na kraju Kontavei.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve