Utorak, 23 Jula, 2024
Rubrika:

I Sutjeska se oprostila od Zorana Vorotovića

Od Vorotovića se oprostio i njegov matični klub Sutjeska u kojoj je napravio prve fudbalske korake i afirmisao se u tadašnjem jugoslovenskom fudbalu kao veoma talentovani omladinac.

Nekadašnji fudbaler Sutjeske, Budućnosti, Crvene zvezde i Spartaka Zoran Vorotović preminuo je juče nakon duge i teške bolesti u 67. godini života.

Od Vorotovića se oprostio i njegov matični klub Sutjeska u kojoj je napravio prve fudbalske korake i afirmisao se u tadašnjem jugoslovenskom fudbalu kao veoma talentovani omladinac.

Sa Sutjeskom Vorotović je 1975. godine osvojio titulu omladinskog šampiona Jugoslavije i najavio blistavu karijeru, koja je mogla biti daleko impresivnija da nije bilo nekih objektivnih i subjektivnih okolnosti kpje su ga u tome spriječile.

Ipak, i pored toga Vorotović je ostavio neizbrisiv trag u Sutjesci i klubovima za koje je igrao, ali i u jugoslovenskom fudbalu…

“Napustio nas je Zoran-Zoja Vorotović, bivši fudbaler Plavih. Zoja je rođen 12.08.1958. godine. Odrastao je u Glibavcu, a fudbalski ‘prohodao’ u mlađim kategorijama našeg kluba, pod nadzorom tvorca te, i mnogih generacija Milana-Mike Zirojevića. Nakon osvajanja titule omladinskog prvaka Jugoslavije Zoran Vorotović i Momir-Mićo Bakrač su, bez dozvole kluba, željni slave i svijetla velikog grada, pristupili ljubljanskoj Olimpiji. Sutjeska se nije htjela odreći dva fudbalska bisera koji će napraviti kasnije velike karijere, prvi će igrati u Crvenoj zvezdi, a drugi u splitskom Hajduku. Jedna od medijski izuzetno praćenih afera u jugoslovenskom fudbalu će se završiti dozvolom našeg kluba da oba pristupe prvoligaškoj Budućnosti iz Titograda. U Budućnosti će Zoja, na početku uz trenera Dragutina Spasojevića, postati jedan od najboljih lijevih bekova u Jugoslaviji, provešće devet godina i postati legenda kluba. Igrao je u Crvenoj zvezdi jednu sezonu, turskom Sarijeru tri sezone, a karijeru je završio u subotičkom Spartaku 1991. godine. Zoran Vorotović, veliki fudbaler, jedan od najljepših Crnogoraca svoga vremena, 2001. godine doživljava životnu tragediju, nakon stravičnog saobraćajnog udesa. Od tada pa do smrti, bio je skoro nepokretan, prikovan za postelju, i kako se to nažalost dešava, ostavljen i zaboravljen. FK Sutjeska njegovoj porodici izjavljuje iskreno saučešće, a svom nekada talentovanom omladincu, koji je sa stadiona kraj Bistrice otišao u veliki svijet, šalje posljednji pozdrav i da mu duša u raju počiva”, saopštio je nikšićki klub.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve