Četvrtak, 28 Marta, 2024
Rubrika:

I Mornar se žali na suđenje: Nećemo dozvoliti da ostvareno na terenu poništavaju pojedinci

Nakon što je sinoć u saopštenju Sutjeska grmila na to kako se dijelila pravda u duelima protiv Budućnosti i Petrovca, sada se oglasio u Mornar

Nije novost da se crnogorski fudbalski klubovi žale na suđenje u Telekom prvoj ligi.

Nakon što je sinoć u saopštenju Sutjeska grmila na to kako se dijelila pravda u duelima protiv Budućnosti i Petrovca, sada se oglasio u Mornar.

Suđenje, naravno, smeta i Baranima, čije sopštenje prenosimo u cjelosti:

– Mornar je klub koji će za godinu dana i koji mjesec više proslaviti 100-godišnjicu postojanja.

Ponosimo se svojom tradicijom i posvećenošću univerzalnim sportskim vrijednostima.

Od 2018. godine klub je organizaciono i kadrovski ojačan, a kao kruna napretka kluba u svim segmentima je i ovosezonsko učešće u takmičenju Telekom1.CFL.

Naše ambicije su da neigramo epizodne uloge, već da budemo stabilan prvoligaški klub, kakav priželjkuju naši navijači i sportska javnost našeg grada, koji će se ravnopravno takmičiti sa svim klubovima u Telekom 1.CFL.

Ovim saopštenjem želimo da obavijestimo cmogorsku sportsku javnost da nećemo tolerisati sudijske nepravde koje nam se u kontinuitetu dešavaju već nekoliko kola i na koje do sada nijesmo reagovali, poštujući i uvažavajući integritet i kredibilitet delegiranih sudija.

Medutim, suze naših igrača i navijača nakon završene utakmice 17. kola, obavezuju nas da izdamo ovo saopštenje za javnost, uputimo protest Sudijskoj komisiji FSCG i ukažemo na sudijskegreške, iako to do sada nijesmo radili, smatrajući da su to rijetki pojedinačni slučajevi.

Skrećemo pažnju i tražimo od Sudijske komisije FSCG da se izvrše dodatne analize drastično loših sudijskih odluka, koje su direktno uticale na krajnji ishod utakmica i to:

9. kolo Mornar – Sutjeska;

14. kolo Jezero – Mornar;

15. kolo Mornar – Rudar.

I konačno u 17. kolu (Mornar – Dečić) spornih sudijskih odluka je bilo više, ali ona pri rezultatu 1:0 za domaću ekipu kada sudija Vojin Vojinović ne dosuduje očigledan jedanaesterac u korist Mornara (iako je bio u neposrednoj blizini zbog prekršaja nad našim igračem u protivničkom šesnaestercu, izazvala je burno negodovanje navijača.

Mornar će i zvanično zatražiti izuzeće sudije Vojina Vojinovića sa svih utakmica za sve takmičarskeselekcije.

Naglašavamo da sa svim klubovima imamo izrazito dobre odnose, te da ne aludiramo na nečije devijantno ponašanje, već sudijske greške doživljavamo isključivo kao štetu pričinjenu našem klubu.

Dakle, nećemo dozvoliti da ono što ostvarimo na terenu pojedinci ponište svojim pogrešnim odlukama.

Kao i do sada, gostujuće ekipe i sva službena lica, biće dočekana i ispraćena manirom dobrog domaćina, a na svaku buduću sudijsku nepravdu ćemo javno reagovati, u cilju podizanja sudenja na viši nivo

Nakon današnjeg sastanka rukovodstva kluba sa šefom struke i igračima postignut je dogovor da se mobilišu sve snage u cilju postizanja što boljih rezultata i bodovnog salda u ovoj takmičarskoj sezoni, stoji u saopštenju koje je potpisao predsjednik kluba Milovan Perović.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve