Utorak, 23 Aprila, 2024
Rubrika:

I A MCKL: Prva meč lopta Budućnosti za duplu krunu

Zbog duge sezone, koja je bila dodatno otežana zbog korona virusa, a posebno povredama u redovima Budućnosti i posebno Mornara, kraj serije, zasigurno, žele i jedni i drugi, kako bi mogli na zaslužen odmor

Ako ne bude kakve senzacije, večeras u ”Morač”i (20.30) biće stavljena tačka na finalnu seriju plej-ofa Prve A crnogorske košarkaške lige.

Uostalom, zbog duge sezone, koja je bila dodatno otežana zbog korona virusa, a posebno povredama u redovima Budućnosti i posebno Mornara, kraj serije, zasigurno, žele i jedni i drugi, kako bi mogli na zaslužen odmor.

Budućnost Voli vodi 2:0 u seriji protiv Mornara, i trećom pobjedom bi prigrabila 13. titulu u nezavisnoj državi, drugu uzastopnu. U slučaju trijumfa, Podgoričani će dobiti peto od šest finala protiv Mornara, koji je jedino finale dobio 2018. godine.

I prije početka finalne serije, Budućnost je bila veliki favorit protiv desetkovanog Mornara, kojem u odnosu na ABA ligu nedostaju svi Amerikanci (Vajthed, Gebrijel, Pulen, Nidam, Smit). S obzirom na to da su Barani zbog povreda i bolesti dodatno “pokošeni” u ovom finalu, izabranicima Dejana Milojevića je dodatno olakšan posao, iako nije tako izgledalo u drugom meču (za razliku od prvog u kojem su slavili 97:77) u Baru, u kojem su Podgoričani gubili i 10 razlike (55:45), u kojem su do pobjede došli tek u posljednjem minutu (80:73), serijom od pet slobodnih bacanja Amedea dela Valea, nakon tehničke i dvije isključujuće greške domaćinu, zbog protesta zbog više nego sporne odluke sudija da ne sviraju faul Dela Valea nad Markom Jeremićem, pri rezultatu 75:73, 46 sekundi prije kraja…

Iako bez svojih nosilaca igre, Mornar zna da igra dobru košarku. Vrlo su nezgodna ekipa, to su i dokazali u Baru, gdje su znali da iskoriste naše opuštanje. U Podgorici želimo da završimo ovu seriju, i da na pravi način završimo sezonu ističe krilni centar “plavih Danilo Nikolić.

U Mornaru juče, maltene, niko nije bio raspoložen za priču o finalu, o porazu u drugom meču, a kamoli o današnjoj trećoj utakmici. U barskom klubu je, prije svega, velika tuga zbog teške povrede Nemanje Vranješa, koja se samo nadovezala na povrede Seada Šehovića prije plej-ofa i Milka Bjelice u prvom meču finala (u drugom duelu zbog stomačnog virusa nije bilo ni Nemanje Gordića).

Najzad, u barskom klubu ne kriju, to je posebno apostrofirao trener Mihailo Pavićević nakon druge utakmice, veliko razočaranje zbog sudijske greške u finišu meča, zbog koje nijesu dobili priliku da, eventualno, izbore produžetak, možda, i pobjedu, koja, s obzirom na borbu tokom 40 minuta, ne bi bila nezaslužena.

– Čitavu utakmicu smo bili u igri, vodili i 10 razlike, i u finišu se dogodila ta greška sudija, nije sviran faul nad Jeremićem, zbog čega smo izgubili utakmicu. Baš ne znam šta da vam kažem… Ostaje gorak ukus nakon te utakmice u Baru. Posebno zbog povrede Vranješa, svi smo pod utiskom zbog toga. Sa druge strane, drago nam je zbog te djece koja su dobila priliku i pokazala šta znaju, kaže za Arenu Radoje Vujošević, kapiten Mornara.

Pitanje je da li toliko oslabljeni Mornar može da pronađe motiv i snagu za večerašnji treći duel.

– Prvo treba da vidimo ko će doći na trening, koliko će nas biti, pa da onda znamo ko će uopšte igrati utakmici. U svakom slučaju, šansu će opet dobiti mlađi igrači, koji su pokazali da mogu, a sada i moraju, jer je ekipa desektovana povredama, dodao je centar Barana.

IzvorPobjeda

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve