Četvrtak, 28 Marta, 2024
Rubrika:

I A MCKL: Mornar je favorit, ali studente to ne zanima

Prvi mečevi polufinalnih serija plej-ofa Prve lige Crne Gore na programu su drugog dana vikenda. Prvo će od 17 sati ''plavi'' dočekati Lovćen, dok će dva sata kasnije u Baru Mornar biti domaćin Studentskom centru

Luda završnica Kupa Crne Gore koja je donijela novi trofej za Budućnosti trebalo bi da bude samo uvertira za ono još luđe koje nas očekuje već od sjutra (nedjelja).

Ljubitelji magične igre pod obručima spremni su za novu ludnicu.

Prvi mečevi polufinalnih serija plej-ofa Prve lige Crne Gore na programu su drugog dana vikenda. Prvo će od 17 sati ”plavi” dočekati Lovćen, dok će dva sata kasnije u Baru Mornar biti domaćin Studentskom centru.

I dok se u prvom polufinalu ne očekuje veća drama, što se vidjelo i u meču Kupa (130:93 pobjeda Podgoričana), u drugom svi očekuju dramu.

Jer, Mornar je žestoko oslabljen,u odnosu na Kup neće biti ni Dereka Nidama ni Tejlora Smita, a u takvim okolnostima “studenti” će i te kako imati šta da pokažu. Ekipa Nenada Trajkovića je ove sezone već premašila očekivanja, osvojila je Drugu ABA ligu, a ovo polufinale će biti kruna za Igora Drobnjaka i drugove.

– Nakon završetka ABA 2 lige i četvrtfinala Kupa (poraz od Mornara), imali smo vremena da se odmorimo i dobro pripremimo za utakmice koje nas očekuju u plej-ofu. Smatram da kao i liga tako i plej-of u našoj zemlji nijesu bili nikad jači. Ovo je idealna prilika da igrači i čitav klub steknu dodatno iskustvo, nema dilemu sjajni bek podgoričke ekipe.

Atmosfera je na vrhuncu. Pucaju od samopouzdanja Drobnjak i drugovi.

– Mislim da niko ovo nije očekivao od nas prije početka sezone. Atmosfera u klubu je odlična i u dobrom raspoloženju dočekujemo plej-of.

Iako oslabljeni Barani su u finalu Kupa pokazali dasu i dalje veoma opasni. Vraćali su se nakon dvocifrenog minusa I u kojem god sastavu da su šampion iz 2018. je favorit protiv Studentskog centra.

– Gledali smo ih u Kupu. Biće dodatno oslabljeni, ali mislim da su i u takvom sastavu favoriti protiv nas. U svakom slučaju nas to ne zanima, ulazimo maksimalno fokusirani u meč, sa velikom energijom i željom za dokazivanjem, samouvjeren je Drobnjak, koji je ove sezone prekomandovan iz prvog tima Budućnosti.

Biće ovo drugi meč ”studenata” i ” mornara”. Taj u četvrtfinalu Kupa riješili su Džejkob Pulen i Derek Nidam u samom finišu. Njih sada neće biti i upravo taj duel je recept kako igrati.

– Ostaje žal što ni jesmo iskoristili šansu u Kupu. Potrudićemo se da ispravimo greške iz te utakmice i prođemo u finale. To bi stvarno bila kruna na ovu nevjerovatnu sezonu, dodao je Drobnjak.

I na kraju, kratko o drugom polufinalu. Budućnost je potvrdila veliku razliku u kvalitetu u masovnijem takmičenju, isto se očekuje i sada.

– Vjerujem da će Lovćen dati maksimum, ali je Budućnost veliki favorit za osvajanje i mislim da će to i uraditi bez većih problema”, poentirao je Igor Drobnjak.

Vrijeme je za odlučujuće bitke u borbi za drugi trofej u domaćim takmičenjima. Sve je spremno za nikad jači plej-of crnogorskog šampionata.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve