Četvrtak, 28 Marta, 2024
Rubrika:

Hrvatska sa sve tri pobjede otišla u osminu finala, čeka je duel protiv Danske

Selektor Hrvatske Zlatko Dalić je na teren poslao drugi tim s izuzetkom Modrića i Perišića, no to se nije osjetilo na kvalitetu igre.

U prvih pola sata igralo se većinom na sredini terena, a prvi su u 32. minuti zaprijetili Islanđani. Sigurdsson je šutirao sa tridesetak metara, ali je Kalinić fenomenalno intervenisao.

Pet minuta prije kraja prvog poluvremena pokušao je i Finbogasson iz daljine, ali je lopta prošla tik pored stative.

U sudijskoj nadoknadi prvog poluvremena Kalinić je dva puta fenomenalno intervenisao. Najprije je zaustavio nogom šut Bjarnassona, a potom i šut pod prečku Gunarssona.

Hrvatska je u drugo poluvrijeme ušla mnogo koncentrisanije i odlučnije, te je u 52. minuti Badelj šutirao sa 25 metara, ali je uzdrmao prečku. No, Badelj je bio precizniji samo minutu kasnije. Pivarić je prošao po lijevoj strani i odigrao povratnu loptu za Badelja koji je pogodio iz voleja za 1:0.

Dvije minute kasnije uzdrmala se i prečka hrvatskog gola nakon šuta Ingasona. Napadi Islanda isplatili su se u 76. minuti kada je Lovren igrao rukom u svom kaznenom prostoru, a arbitar Lahoz je dosudio penal kojeg je u pogodak pretvorio Sigurdsson.

U 90. minuti Hrvatska je stigla do pobjede, a strijelac je bio Perišić koji je pogodio fantastično za konačnih 2:1.

Hrvatska će u osmini finala igrati protiv Danske.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve